Ontwerpbestemmingsplan “Nuenen Zuidoost”; gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Logo Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, van dinsdag 10 april tot en met dinsdag 22 mei 2018 het ontwerpbestemmingsplan “Nuenen Zuidoost” voor iedereen ter inzage ligt.

 

Inhoud van het ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het zuidelijk en oostelijk deel van de kern Nuenen. Het plangebied omvat globaal het gebied ten zuiden en oosten van het centrum van Nuenen. Het betreft het woongebied ten oosten van de Smits van Oyenlaan tot aan Oude Landen, en ten zuiden van de Europlaan alsmede het woongebied ten westen van de Smits van Oyenlaan tot aan het gemeentehuis. Tevens is het bedrijventerrein Berkenbosch (Pinckart/Duivendijk) gelegen binnen het plangebied. Het bestemmingplan heeft voornamelijk een conserverend karakter. Wel is binnen het plan de realisatie van 6 woningen mogelijk. Verder is de visie bedrijventerreinen verwerkt in het bestemmingsplan.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan “Nuenen Zuidoost” ligt met ingang van 10 april 2018 gedurende zes weken op het gemeentehuis, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen, voor een ieder ter inzage. U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Het plan is ook raadpleegbaar via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl

Het ontwerpbestemmingsplan “Nuenen Zuidoost” kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de volgende link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0820.BPNuenenZuidoost-C001

Indienen zienswijzen

Binnen de termijn van ter inzage ligging kan een gemotiveerde zienswijze met betrekking tot dit ontwerpbestemmingsplan ingediend worden. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Nuenen, postbus 10.000, 5670 GA Nuenen. Een zienswijze kan ook mondeling kenbaar worden gemaakt bij de heer G. Andriessen van de afdeling Ontwikkeling en Handhaving (telefoonnummer 040-2631631).

 

Inloopgelegenheid

Op 19 april is er van 18.30 tot 20.00 uur gelegenheid om binnen te lopen in Het Klooster, Park 1 Nuenen. Op dat moment zijn specialisten van de gemeente aanwezig om vragen over het ontwerpbestemmingsplan te beantwoorden.

 

Nuenen, 9 april 2018

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven