Vastgesteld structuurplan ‘Partiële herziening structuurplan Almelo Noordflank en 2e insteekhaven Dollegoor’, Almelo

Logo Almelo

De gemeenteraad van Almelo heeft in haar vergadering van 13 maart 2018 het structuurplan ‘Partiële herziening structuurplan Almelo Noordflank en 2e insteekhaven Dollegoor’ (planid: NL.IMRO.0141.SVG00003-SV31) ongewijzigd vastgesteld.

Inhoud plan

Er hebben twee afzonderlijke ontwerpen partiële herzieningen van het structuurplan ter inzage gelegen, namelijk de

"partiële herziening structuurplan Almelo Noordflank" (planid: NL.IMRO.0141.SVG00002-SV21) en de "partiële herziening structuurplan Almelo Gedeeltelijk dempen 2e insteekhaven Dollegoor" (planid: NL.IMRO.0141.SVG00003-SV21).

De partiële herziening “Structuurplan Almelo Noordflank” betreft het in overeenstemming brengen van het Structuurplan met de feitelijke situatie. Tevens wordt met deze herziening aangegeven dat er geen grootschalige woningbouw (i.c. de ontwikkeling Waterrijk) aan de Noordzijde van Almelo meer zal plaatsvinden. De functie van de gronden in het gebied wordt terug gebracht naar agrarisch.

Om de uitbreiding van de bedrijven v.d. Bosch Beton b.v. en Kroon-Oil b.v. op het bedrijventerrein Dollegoor mogelijk te maken wordt een deel van de tweede insteekhaven gedempt. Dit plangebied wordt begrensd door de Dollegoorweg aan de zuidzijde, de Wentholtweg aan de westzijde en de Lelyweg aan de oostzijde.

Tijdens de ter inzage legging van zes weken van beide partiële herzieningen van het structuurplan zijn geen inspraakreacties ingekomen. Eén inspraakreactie is buiten de termijn ontvangen en is niet-ontvankelijk verklaard.

Bovenstaande ontwerp partiële herzieningen van het structuurplan zijn samengevoegd tot het vastgestelde structuurplan ‘Partiële herziening structuurplan Almelo Noordflank en 2e insteekhaven Dollegoor’.

Ter inzage

Het vastgestelde structuurplan ‘Partiële herziening structuurplan Almelo Noordflank en 2e insteekhaven Dollegoor’ en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 4 april 2018 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC) van de gemeente Almelo, Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken.

Het vastgestelde structuurplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de  link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’ en ‘gemeentenieuws’.

Geen bezwaar en/of beroep mogelijk

Tegen de vaststelling van dit besluit staat niet de mogelijkheid open om een bezwaarschrift in te dienen of beroep aan te tekenen.

Naar boven