Bekendmaking vaststelling woonplaatsgrensaanpassing en komgrensaanpassing Haarzicht

Logo Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3:42 Awb bekend dat de gemeenteraad van Utrecht op 8 maart 2018 tegelijk met het bestemmingsplan Haarzicht de volgende besluiten heeft genomen:

- het besluit tot Woonplaatsgrensaanpassing;

- het besluit tot bebouwde-komgrensaanpassing.

 

De besluiten liggen met ingang van donderdag 5 april 2018 gedurende zes weken ter inzage.

 

Woonplaatsgrens aanpassen

Op grond van artikel 6 van de BAG kan de gemeenteraad de woonplaatsgrens wijzigen. De huidige woonplaatsgrens tussen Haarzuilens en Vleuten loopt door de nieuw te bouwen wijk. Besloten is dat de kavels die direct op de Thematerweg ontsloten worden binnen Haarzuilens blijven vallen. Het betreft de bestaande kavels en een achttal nieuwe kavels aan de Thematerweg.

Alle overige woningen in het plangebied Haarzicht komen binnen woonplaats Vleuten te liggen.

 

Bebouwde kom grens aanpassen

De Thematerweg is een weg buiten de bebouwde kom. Er wordt een rotonde aangelegd op het kruispunt tussen de Thematerweg, Schoolstraat, Smalle Themaat en Maarssenseweg. Op grond van artikel 20a, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994, wordt het gedeelte van de Thematerweg vanaf het plangebied tot aan de rotonde bij de bebouwde kom getrokken.

 

Inzien

Het besluit tot woonplaatsgrensaanpassing en het besluit tot bebouwde-komgrensaanpassing liggen analoog ter inzage vanaf donderdag 5 april 2018 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 16 mei 2018 in het Stadskantoor, Stadsplateau 1, 5e verdieping, 3521 AZ Utrecht. Het besluit tot woonplaatsgrensaanpassing en het besluit tot wijziging komgrens zijn digitaal raadpleegbaar via de website van Haarzicht op https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/bouwen/bouwprojecten/leidsche-rijn/bouwgebieden/haarzicht/.

 

Rechtstreeks Beroep Rechtbank

Vanaf de dag na bekendmaking, dus vanaf 5 april 2018, kan tegen het besluit tot woonplaatsgrensaanpassing en het besluit tot bebouwde-komgrensaanpassing beroep worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze over de ontwerpbesluiten heeft ingediend en door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen tegen deze ontwerpbesluiten heeft ingediend.

Het beroep kan worden ingesteld bij: Rechtbank Midden Nederland, Vrouwe Justitiaplein 1, 3511EX Utrecht.

 

Naar boven