Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan Alphen Stad en besluit vaststellen hogere geluidwaarden Alphen Stad

Logo Alphen aan den Rijn

Bekendmaking bestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 22 februari 2018 het gewijzigde bestemmingsplan Alphen Stad heeft vastgesteld.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan is een plan waarin de ontwikkeling en het beheer van het gebied helder geregeld zijn. Uitgangspunt van het bestemmingsplan Alphen Stad is het vastleggen van de bestaande situatie. In zekere zin betreft het een conserverend bestemmingsplan. Ruimte is juist gezocht in flexibele bestemmingen en regels, waarbij ruimere bouwmogelijkheden worden geboden en het makkelijker is geworden om van functie te kunnen verkleuren. Aan de verkleuring van functies zijn in principe voorwaarden gekoppeld.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied van het bestemmingsplan Alphen Stad ziet op de hele kern Alphen aan den Rijn, uitgezonderd de bedrijventerreinen. Het gebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Zegerbaan-Heuvelweg en de gemeentegrens met gemeente Nieuwkoop, aan de westzijde door de Heimanswetering-bedrijventerrein Heimanswetering, Rijnhaven-Baronie-Molenwetering, aan de oostzijde door de Westkanaalweg-Goudse Schouw en aan de zuidzijde door de N11.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Naar aanleiding van de binnengekomen zienswijzen en nieuwe inzichten is het vastgestelde bestemmingsplan Alphen Stad op een aantal punten (ambtshalve) gewijzigd ten opzichte van het ontwerp. De wijzigingen hebben betrekking op de plantoelichting, regels en verbeelding van het bestemmingsplan. In Bijlage II Nota van wijzigingen bij het raadsbesluit zijn zo veel als mogelijk alle wijzigingen opgesomd, onderverdeeld naar wijzigingen als gevolg van de zienswijzen (één en ander conform de Nota van zienswijzen) en ambtshalve wijzigingen. Conform het raadsbesluit zijn de correcties zoals genoemd op pagina 9 en 11 in de raadsbrief van 13 februari 2018 (zaaknummer 170769) verwerkt in deze nota en het bestemmingsplan. Deze Nota is geen uitputtend overzicht van alle wijzigingen. Om exact te weten of sprake is van een wijziging dient het (vastgestelde) bestemmingsplan te worden vergeleken met het ontwerpbestemmingsplan.

Bekendmaking Besluit vaststellen hoger waarde (Wet geluidhinder)

Het college van burgemeester en wethouders maakt tevens bekend dat ten behoeve van het bestemmingsplan Alphen Stad hogere geluidswaarden (Wet Geluidhinder) zijn vastgesteld. Dit besluit is geregistreerd onder kenmerk 2017086045.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan en het Besluit vaststellen hogere waarde inzien?

Iedereen kan het bestemmingsplan, met identificatienummer NL.IMRO.0484.01alphenstad-VA01 met de bijbehorende bestanden en het Besluit vaststellen hogere waarde van 5 april 2018 tot en met 16 mei 2018, gedurende zes weken, inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u beroep instellen

Gedurende voornoemde termijn van tervisielegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad van 22 februari 2018 en het Besluit Hogere waarde beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die zienswijzen kenbaar hebben gemaakt op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarde. Het beroep richt u aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepsschrift heeft geen schorsende werking. Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 4 april 2018

Naar boven