Ontwerpbestemmingsplan “Hogeveenseweg 57, 59 en 87 Benthuizen” en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Alphen aan den Rijn

Beschrijving

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat op 20 maart 2018 het ontwerpbestemmingsplan “Hogeveenseweg 57, 59 en 87 Benthuizen” is vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt het oprichten van een composteerinrichting en een manege met bedrijfswoning mogelijk aan de Hogeveenseweg 57/59 en het oprichten van kleinschalige recreatievoorzieningen aan de Hogeveenseweg 87 in Benthuizen. Voorts is het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder (Wgh) vastgesteld voor de bedrijfswoning in een bestaand bedrijfsgebouw aan de Hogeveenseweg 59.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied heeft betrekking op de percelen Hogeveenseweg 57, 59 en 87, Benthuizen in het noordelijke deel van het Bentwoud. Met deze herziening wordt tegemoet gekomen aan de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 5 januari 2011, waarin de verbeelding van het bestemmingsplan Bentwoud voor wat betreft de onderdelen Hogeveenseweg 57/59 en 87 is vernietigd.

Ontwerpbesluit vaststellen hogere waarden Wet geluidhinder

Omdat het geluidsniveau op de gevel van de bedrijfswoning vanwege het wegverkeer op de Hogeveenseweg 59 hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde in de Wet geluidhinder, wordt gebruik gemaakt van de in de Wet geluidhinder genoemde mogelijkheid ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken, met identificatienummer NL.IMRO.0484.B155BHhogevwg5787-ON01 met bijbehorende stukken, alsmede het ontwerpbesluit hogere waarden Wgh, ligt vanaf donderdag 5 april 2018 voor een periode van zes weken (tot en met woensdag 16 mei 2018) ter inzage bij de ontvangstbalie van het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn (voor actuele openingstijden: www.alphenaandenrijn.nl). U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.0484. B155BHhogevwg5787-ON01.

Hoe kunt u reageren tegen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen tegen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder.

Ontwerpbestemmingsplan

De schriftelijke zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan dient te worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Hogeveenseweg 57, 59 en 87 Benthuizen’.

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

De schriftelijke zienswijze op het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn, onder vermelding van ‘zienswijze hogere waarden Hogeveenseweg 59’.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Office Management van de afdeling Ruimte van de gemeente Alphen aan den Rijn op telefoonnummer 140172. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 4 april 2018

Naar boven