Ontwerpbestemmingsplan Woningbouw ‘Sectorpak Halfweg’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude maken, op grond van 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) en de afdeling 3.4. Algemene wet bestuursrecht (Awb) voor een ieder ter inzage ligt: - ontwerpbestemmingsplan ‘Woningbouw Sectorpark Halfweg’

- ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Ontwerpbestemmingsplan

Het plan beoogd de ontwikkeling van het Sectorpark (huidige gemeentewerf en directe omgeving) als woningbouwlocatie en voorziet in de realisatie van 24 grondkavels en 8 kluswoningen in de huidige bestaande bebouwing (gemeentewerf).

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Woningen zijn conform de Wet geluidhinder een geluidgevoelige functie. Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarden voor het wegverkeer van de N200 en voor spoorweglawaai zowel de voorkeursgrenswaarde als de maximale ontheffingswaarde worden overschreden. Er is een maatregelonderzoek gedaan en hieruit blijkt t dat doelmatige maatregelen mogelijk zijn. Rekening houdend met toepassing van deze maatregelen zijn nog hogere waarden noodzakelijk voor 19 woningen als gevolg van de N200 en voor 23 woningen als gevolg van de spoorlijn.

Voor de woningen dient daarom voor de vaststelling van het bestemmingsplan een hogere waarde te worden vastgesteld voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting door het wegverkeer en de spoorweg

Het ontwerpbesluit hogere waarden dient gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan gepubliceerd en gedurende een periode van 6 weken ter inzage gelegd te worden

Termijn van ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en de daarbij behorende stukken liggen voor een ieder ter inzage van 5 april 2018 tot en met 16 mei 2018.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Woningbouw Sectorpark’ en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder, met bijbehorende stukken, liggen ter inzage in het

gemeentehuis Haarlemmerliede en Spaarnwoude (Openingstijden maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur), Haarlemmerstraatweg 51 te Halfweg.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit zijn tevens digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.haarlemmerliede.nl

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Woningbouw Sectorpark Halfweg’, met bijbehorende stukken, is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer ID NL.IMRO.0393.Sectorpark00-0N01).

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde inzage termijn (5 april 2018 t/m 16 mei 2018) kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen kenbaar worden gemaakt bij het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar adres: Postbus 83, 1160 AB Zwanenburg.  

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder, kan contact opgenomen worden de heer M. (Michel). Driessen, via  michel.driessen@haarlemmermeer.nl. U kunt geen zienswijzen kenbaar maken via e-mail.

 

Naar boven