Structuurvisie Sliedrecht t.b.v. Recreatief Knooppunt Sliedrecht

Logo Sliedrecht

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 28 november 2017 de Structuurvisie Sliedrecht t.b.v. Recreatief Knooppunt Sliedrecht (als herziening van de Structuurvisie Sliedrecht 2020) heeft vastgesteld.

 

Ligging

Het plangebied van de herziening van de Structuurvisie Sliedrecht 2020 wordt gevormd door zowel de huidige in de Structuurvisie opgenomen locatie als de toekomstige locatie voor het RKS. Dit betekent dat het plangebied een langgerekt gebied ten noorden van het bebouwd gebied van Sliedrecht betreft, direct gelegen langs de Betuwelijn. Het plangebied is aan de noordzijde omsloten door de Kweldamweg en de in het verlengde van de weg gelegen watergang tussen de agrarische percelen, tussen Tolsteeg en N482. De Tolsteeg vormt tevens de westelijke grens en aan de zuidzijde wordt de grens gevormd door de Parallelweg en Betuwelijn. Aan de oostzijde ligt de plangrens globaal halverwege de Kweldamweg, tussen N482 en Zwijnskade.

 

Inhoud

De herziening van de Structuurvisie Sliedrecht 2020 heeft betrekking op de huidige en nieuwe locatie van het RKS. Met deze herziening is de nieuwe locatie vastgelegd in de Structuurvisie Sliedrecht 2020 en wordt de aanduiding op de oorspronkelijk geplande locatie verwijderd. Het beoogde programma voor het RKS is ongewijzigd. Ook de overige onderdelen van de Structuurvisie Sliedrecht 2020 zijn ongewijzigd.

 

Ongewijzigd vastgesteld

Op 6 juli 2017 is het ontwerp van de structuurvisie 6 weken ter inzage gelegd, waarbij iedereen in de gelegenheid is gesteld om een inspraakreactie te geven. Deze reacties zijn verwerkt in een ‘Nota van inspraak "Ontwerp structuurvisie t.b.v. Recreatief Knooppunt Sliedrecht"’ en samen met de structuurvisie vastgesteld.

 

Ten opzichte van de ter inzage gelegde ontwerp-structuurvisie heeft de raad geen wijzigingen aangebracht.

 

Ter inzage

Het besluit van de raad tot vaststelling van de Structuurvisie Sliedrecht t.b.v. Recreatief Knooppunt Sliedrecht ligt voor een ieder ter inzage. U kunt de structuurvisie inzien in het gemeentehuis, Industriestraat 1 te Sliedrecht. U kunt de structuurvisie digitaal bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

De vastgestelde structuurvisie is geen voor burgers bindend juridisch document en daarom kan tegen het besluit tot vaststelling van de structuurvisie, op grond van de Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

 

Naar boven