Bekendmaking m.e.r.-beoordelingsbesluit en ontwerpbestemmingplan Oostelijke ontsluitingsweg Bedum

Logo Bedum

Voor de ontsluiting van de zuivelfabriek van FrieslandCampina wordt een bestemmingsplan voorbereid voor de aanleg van een oostelijke ontsluitingsweg om het dorp Bedum. Het nieuwe wegtracé loopt vanaf de St. Annerweg (N 993) richting de spoorlijn Groningen-Delfzijl, kruist de spoorlijn middels een tunnel en loopt vervolgens parallel aan de spoorlijn richting Boterdiep Wz (N 995). De oostelijke ontsluitingsweg heeft ten doel om het dorp Bedum te ontlasten van het doorgaande vrachtverkeer.

 

m.e.r.-beoordelingsbesluit

Op 28 maart 2018 heeft de gemeenteraad van Bedum op grond van de m.e.r.-beoordelingsnotitie besloten dat er geen Milieu Effect Rapport (MER) behoeft te worden opgesteld voor de aanleg van de oostelijke ontsluitingsweg, omdat er geen belangrijke gevolgen voor het milieu te verwachten zijn.

 

Ter inzage m.e.r.-beoordelingsbesluit

Het besluit en de bijbehorende notitie liggen met ingang van 5 april tot en met 16 mei 2018 ter inzage bij de afdeling VROM van de gemeente Bedum, Schoolstraat 1 te Bedum. Op www.bedum.nl kunt u de stukken inzien onder de knop: ‘loket’-‘ter inzage’

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingshandeling ten behoeve van het nieuwe bestemmingsplan. Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen deze voorbereidingshandeling geen bezwaar of beroep open. Een eventuele reactie op dit besluit kunt u geven in het kader van de procedure van het bestemmingsplan.

 

Ter inzage ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Bedum maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat gelijktijdig met het m.e.r.-beoordelingsbesluit het ontwerpbestemmingsplan ‘Oostelijke ontsluitingsweg Bedum’ van 5 april tot en met 16 mei 2018 tijdens kantooruren voor een ieder ter inzage ligt bij de afdeling VROM van de gemeente Bedum, Schoolstraat 1 in Bedum. Op www.bedum.nl kunt u de stukken inzien onder de knop: ‘loket’-‘ter inzage’. Voorts is het plan te raadplegen op: www.ruimtelijkeplannen.nl met planid NL.IMRO.0005.BPBU17HERS2-ON01.

Op de besluiten is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk of mondeling (op afspraak) zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad van Bedum, Postbus 38, 9780 AA Bedum. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met een medewerker van de afdeling VROM van de gemeente.

 

Naar boven