Kennisgeving milieueffectrapport Bestemmingsplan Buitengebied Zuid 2013, Markdal

Logo Breda

De gemeente Breda is voornemens om een nieuw bestemmingsplan Buitengebied Zuid 2013, Markdal (NL.IMRO.0758.BP2016227004-0301) op te stellen. Voor dit bestemmingsplan geldt een verplichting tot het opstellen van een plan- milieueffectrapport (plan-MER).

 

Het doel van de m.e.r.-procedure is om het milieubelang een volwaardige plek te geven in de besluitvorming over plannen die belangrijke gevolgen voor het milieu kunnen hebben. In het voortraject van de m.e.r.-procedure wordt bepaald wat er in het kader van de planuitwerking onderzocht moet worden: de reikwijdte en het detailniveau van het MER. De Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) is bedoeld om betrokkenen en geïnteresseerden te informeren en te raadplegen over de gewenste diepgang van het MER.

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 7.8 van de Wet milieubeheer, vóórdat het milieueffectrapport wordt opgesteld, de betrokken bestuursorganen en instanties die bij de voorbereiding van het bestemmingsplan zijn betrokken worden geraadpleegd over de reikwijdte en het detailniveau ten aanzien van de te onderzoeken onderwerpen in het plan-MER. Hiertoe is een ‘Notitie Reikwijdte en Detailniveau plan-mer herinrichting Markdal’ opgesteld welke in het kader van vooroverleg aan de betrokken bestuursorganen en belanghebbende instanties is/zal worden toegezonden.

 

Indien u als inwoner deze NRD wilt inzien kunt u deze opvragen via www.breda.nl/contact. De notitie zal u dan via de mail worden toegezonden. Indien u dit wenst kunt u tegen deze notitie een zienswijze indienen.

 

Daarnaast zal in het kader van de Wet natuurbescherming tevens een passende beoordeling worden opgesteld. De passende beoordeling zal een onderdeel zijn van het plan-MER.

 

Uw eventuele zienswijze op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau kunt u vóór 8 februari 2018 schriftelijk indienen bij het College van burgemeester en wethouders van Breda, Afdeling Ruimte, Postbus 90156, 4800 RH te Breda. 

 

 

Naar boven