Gemeente Mill en Sint Hubert - Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan

Logo Mill en Sint Hubert

‘buitengebied Mill en Sint Hubert, herziening 2018’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Mill en Sint Hubert maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 8 februari 2018 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Mill en Sint Hubert, herziening 2018’ gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens maken zij bekend dat de gemeenteraad gelijktijdig met de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Mill en Sint Hubert, herziening 2018’ besloten heeft hiervoor geen exploitatieplan vast te stellen.

Inhoud

Het bestemmingsplan 'Buitengebied Mill en Sint Hubert, herziening 2018' is erop gericht het oorspronkelijke bestemmingsplan Buitengebied Mill en Sint Hubert (vastgesteld op 7 juni 2012) op onderdelen te herzien. Aanleiding hiervoor is het volgende:

  • -

    vertaling van de Uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 30 april 2014, naar aanleiding van de beroepschriften tegen het bestemmingsplan Buitengebied Mill en Sint Hubert (2012);

  • -

    verwerking van bepalingen naar aanleiding van actualisaties van de Verordening ruimte, in maart 2014 en juli 2017;

  • -

    correctie van een aantal kleine onvolkomenheden;

  • -

    enkele ruimtelijke ontwikkelingen die niet passen binnen het nu geldende bestemmingsplan.

Besluit

Diverse zienswijzen hebben geleid tot aanpassingen van het ontwerpbestemmingsplan. In de ‘Nota van Zienswijzen’ zijn alle ingekomen zienswijzen samengevat en beoordeeld. Daarnaast heeft de gemeenteraad een aantal ambtshalve wijzigingen in het bestemmingsplan vastgesteld. De wijzigingen staan verwoord in de ‘Nota van wijzigingen’. Beide nota’s zijn als bijlage bij de Toelichting van het bestemmingsplan gevoegd.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het bijbehorende plan alsmede alle daarop betrekking hebbende stukken zijn met ingang van woensdag 4 april 2018 digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IMRO-nummer betreft NL.IMRO.0815.BPLherzbuiteng2018-VA01. Tevens liggen alle voornoemde documenten vanaf woensdag 4 april 2018 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis tijdens de openingstijden.

Beroep

Vanaf donderdag 5 april 2018 kan gedurende genoemde termijn van zes weken beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit door belanghebbenden die tevens naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad een zienswijze hebben ingediend. Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tijdig met een zienswijze te richten tot de gemeenteraad. Tegen die onderdelen van het plan die gewijzigd zijn vastgesteld kan door iedereen beroep worden ingesteld.

Het beroep dient te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Degenen die beroep instellen, kunnen tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzitter van de voornoemde Afdeling. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Mill, 3 april 2018

Naar boven