Notitie Reikwijdte en Detailniveau (voorbereiding omgevingseffectrapportage) De Groote Wielen – Noordoosthoek

Logo 's-Hertogenbosch

Burgemeester en wethouders van de gemeente ‘s-Hertogenbosch maken bekend dat de Notitie Reikwijdte en Detailniveau De Groote Wielen Noordoosthoek vanaf 3 april 2018 gedurende zes weken (tot 15 mei 2018) voor iedereen ter inzage ligt. Dit op grond van artikel 7.27 van de Wet milieubeheer.

Achtergrond

Voor De Groote Wielen - Noordoosthoek is het voornemen om 1.800 tot 2.300 woningen te realiseren. De Crisis- en Herstelwet, in het leven geroepen om duurzame en vernieuwende ruimtelijke ontwikkelingen versneld in gang te zetten, kent een experimenteerbepaling om nu al in de geest van de Omgevingswet te werken. Het project wordt naar verwachting in het voorjaar van 2018 opgenomen in de 17e tranche van de Crisis- en Herstelwet.

In het kader van de niewe Omgevingswet wordt daarom gesproken over een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte in plaats van een herziening van het bestemmingsplan en een OER-procedure in plaats van een plan m.e.r.-procedure.

Milieueffectrapportage

De gemeente ’s-Hertogenbosch onderzoekt als eerste stap richting woningbouwontwikkeling in De Groote Wielen - Noordoosthoek de milieueffecten daarvan op de omgeving. Dit gebeurt in een omgevingseffectrapportage (OER). De gemeente brengt in een OER de milieugevolgen van grootschalige woningbouw in beeld.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD)

De eerste stap in de milieueffectrapportage-procedure (m.e.r.) is deze kennisgeving en de terinzagelegging van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau ‘De Groote Wielen - Noordoosthoek’.

De notitie beschrijft de opzet en inhoud van het OER. Het document informeert iedereen over welke alternatieven in het MER worden onderzocht, hoe dat gedaan wordt (onderzoeksmethodiek) en hoe de resultaten in het MER opgenomen worden. De volgende stap is het opstellen van een OER en daaraan gekoppeld een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte.

U kunt de NRD bekijken

U kunt van dinsdag 3 april tot en met dinsdag 15 mei 2018 de NRD bekijken. U kunt deze stukken bekijken:

 

Reageren

U kunt een reactie (zienswijze) indienen op het voornemen om de effecten van woningbouwontwikkeling op de omgeving te onderzoeken en op de uitgangspunten in de NRD. Uw reactie moet binnen de termijn van terinzagelegging van de stukken worden ingediend, dus uiterlijk op 15 mei 2018.

Uw reactie kunt u schriftelijk sturen naar:

Burgemeester en wethouders van ’s-Hertogenbosch

Onder vermelding van: zaaknummer 7429768

Postbus 12345

5200 GZ ’s-Hertogenbosch

Ook raadplegen wij adviseurs en bestuursorganen over de NRD. In dit stadium vragen wij daarnaast een advies van de commissie m.e.r. in het kader van de voorgenomen ontwikkeling.

Wat gebeurt er na de terinzagelegging van de NRD?

Alle reacties die binnenkomen worden betrokken bij het opstellen van het OER. De gemeente gebruikt de OER bij de nadere besluitvorming over de woningbouwontwikkeling. Het OER wordt gebruikt bij het opstellen van het nieuwe bestemmingsplan. De planning is dat de bestemmingsplanprocedure en de OER-procedure starten in de laatste helft van 2018.

Naar boven