Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Heuveleindseweg 6b te Best’

Logo Best

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8, vierde lid Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 12 maart 2018 het bestemmingsplan ‘Heuveleindseweg 6b te Best’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan betreft een wijziging ten opzichte van het bestemmingsplan dat is vastgesteld op 12 juni 2017.

Tegen het vaststellingsbesluit is geen reactieve aanwijzing ingediend.

Inhoud en plangebied bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is opgesteld ten behoeve van de realisatie van een nevenactiviteit in de loods op het perceel aan Heuveleindseweg 6c. De nevenactiviteit betreft een dagrecreatief bedrijf gericht op groenbeleving met daarbij horeca, detailhandel en ruimte voor workshops, een speelvoorziening, moestuinen en parkeren. Het plangebied van het bestemmingsplan bestaat uit de percelen aan de Heuveleindseweg 6b en 6c.

Wijziging van een eerder vastgesteld bestemmingsplan

Op 12 juni 2017 is het voorheen geldende bestemmingsplan ‘Heuveleindseweg 6b te Best’ vastgesteld. Op 12 maart 2018 heeft op basis van artikel 6:19 Algemene wet bestuursrecht (Awb) een wijziging van dit bestemmingsplan plaatsgevonden ten behoeve van de reparatie van enkele kleine onderdelen van het bestemmingsplan. Op basis van artikel 6:19 Awb is het bestemmingsplan, zonder toepassing van afdeling 3.4 Awb (ter inzage leggen van het ontwerpbestemmingsplan voor zienswijzen), gewijzigd vastgesteld. De aanpassingen zijn doorgevoerd naar aanleiding van beroepschriften welke zijn ingediend tegen het vastgestelde bestemmingsplan van 12 juni 2017. De aanpassingen zijn aangemerkt als zodanig beperkt dat geen sprake is van een wezenlijk ander bestemmingsplan waardoor deze procedure gevolgd kon worden.

Aanpassingen bestemmingsplan

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen in het plan aangebracht ten opzichte van het bestemmingsplan ‘Heuveleindseweg 6b te Best’ zoals vastgesteld op 12 juni 2017. De belangrijkste wijzigingen betreffen:

 

  • 1.

    Het plan wordt van een aangepast identificatienummer voorzien: NL.IMRO.0753.Heuveleindseweg6b-VG02.

  • 2.

    In artikel 1.27 wordt het begrip ‘evenement’ gewijzigd naar: ‘een voor het publiek toegankelijke en daarop gerichte activiteit op het gebied van sport, muziek of sociaal cultureel dan wel maatschappelijk vlak . Onder de duur wordt eveneens begrepen de periode die benodigd is voor het opbouwen en afbreken van de voor de activiteit benodigde voorzieningen.’

  • 3.

    In artikel 3.1.2 lid a sub 3 wordt een wijziging doorgevoerd die als volgt luidt: ‘een geluidsinstallatie en/of versterkte muziek is uitsluitend als achtergrondmuziek en uitsluitend inpandig toegestaan.’

  • 4.

    In artikel 3.1.2 wordt – onder toevoeging van een sub 1 en een sub 2- een voorwaardelijke verplichting voor parkeren opgenomen in sub 2 die als volgt luidt: ‘De nevenactiviteiten zoals bedoeld in artikel 3.1.2 onder a, zijn uitsluitend toegestaan onder de voorwaarde dat er 36 parkeerplaatsen worden aangelegd en in stand gehouden, bestaande uit de 32 ingetekende parkeerplaatsen en 4 parkeerplaatsen ter plaatse van 'overloop parkeren'. Eén en ander zoals opgenomen in Bijlage 1 Landschapsplan en te realiseren en in stand te houden binnen 1 jaar na de datum waarop dit ruimtelijk plan onherroepelijk is geworden.’

  • 5.

    Artikel 8 sub f wordt verwijderd.

 

Voor een volledig beeld van de wijzigingen verwijzen wij u naar het raadsbesluit d.d. 12 maart 2018.

Stukken bekijken

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken bekijken. Dit kan vanaf 4 april 2018 tijdens de openingsuren bij de receptie van het gemeentehuis Raadhuisplein 1 in Best. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar via www.gemeentebest.nl/overzicht-bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0753.Heuveleindseweg6b-VG02. 

Beroepsmogelijkheid

Als u het niet eens bent met onze beslissing, kunt u vanaf 5 april tot en met 16 mei 2018 tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan een beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een beroep kan worden ingediend door een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het bestemmingsplan. De ingediende beroepschriften tegen het vastgestelde bestemmingsplan van 12 juni 2017 hebben van rechtswege mede betrekking op het besluit tot wijziging van dit bestemmingsplan, tenzij partijen daarbij onvoldoende belang hebben.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking op 17 mei 2018. Soms heeft een besluit onherstelbare gevolgen. Dan kunt u niet wachten tot een beslissing is genomen op uw beroepschrift. In zo’n geval kunt u aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige uitspraak te doen. Dit noemen we een ‘voorlopige voorziening’. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, zorgt dit ervoor dat het bestemmingsplan pas in werking treedt nadat op het verzoek is beslist.

Indienen beroepschrift en verzoek om voorlopige voorziening

Een beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres. Een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht worden ingediend. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Best, 3 april 2018

Naar boven