Besluit van de Autoriteit Consument en Markt van 8 februari 2018, ACM/18/028911, houdende wijziging van het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging ACM 2013

De Autoriteit Consument en Markt,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht, de artikelen 2, tweede lid, en 5, tweede lid, van de Instellingswet Autoriteit Consument en Markt en artikel 7, derde en vierde lid, van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Autoriteit Consument en Markt;

Gezien de goedkeuring van de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging ACM 2013 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1, onderdeel a, komt te luiden:

a. de Minister:

de Minister van Economische Zaken en Klimaat;

B

Artikel 2 wordt gewijzigd als volgt:

1. In het tweede lid, wordt onder verlettering van onderdelen h tot i, na onderdeel g, het volgende onderdeel ingevoegd:

  • h. de directie Zorg;.

2. In het derde lid, wordt ‘tweede lid, onderdelen a tot en met g’ vervangen door ‘tweede lid, onderdelen a tot en met h’.

3. In het vierde lid, wordt ‘tweede lid, onderdeel h’ vervangen door ‘tweede lid, onderdeel i’.

4. In het vijfde lid, wordt ‘tweede lid, onderdelen b tot en met g’ vervangen door ‘tweede lid, onderdelen b tot en met h’.

C

In artikel 3.6 wordt ‘met uitzondering van de behandeling van aangelegenheden inzake’ vervangen door: met uitzondering van taken die tot het werkterrein van de directie Zorg behoren alsmede met uitzondering van de behandeling inzake.

D

Na artikel 3.9 wordt het volgende artikel ingevoegd:

Artikel 3.9a

Tot het werkterrein van de directie Zorg behoren, voor zover opgedragen aan de ACM, de uitvoering en toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens verordening 1/2003, verordening 139/2004 en de Mededingingswet, voor zover het in overwegende mate de zorgsector betreft.

E

In de artikelen 4.3, 4.5, 4.9, 6.1, en 6.2, wordt ‘tweede lid, onderdeel a tot en met g’ vervangen door ‘tweede lid, onderdeel a tot en met h’.

F

In artikel 4.4, eerste lid, wordt ‘tweede lid, onderdeel b tot en met g’ vervangen door ‘tweede lid, onderdeel b tot en met h’.

G

In artikel 5.1, wordt ‘tweede lid, onderdeel a tot en met e, en g’ vervangen door ‘tweede lid, onderdeel a tot en met e, g en h’.

ARTIKEL II

Het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging ACM werkzaamheden Taskforce Zorg (Stcrt. 2015, nr. 39889) wordt ingetrokken.

ARTIKEL III

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 27 maart 2018

De Autoriteit Consument en Markt, namens deze, overeenkomstig het door het bestuur op 8 februari 2018 genomen besluit, C.A. Fonteijn bestuursvoorzitter

Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Autoriteit Consument en Markt, Directie Juridische Zaken, Postbus 16326, 2500 BH Den Haag. In dit bezwaarschrift kan een belanghebbende op basis van artikel 7:1a, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht, de Autoriteit Consument en Markt verzoeken in te stemmen met rechtsreeks beroep bij de bestuursrechter

TOELICHTING

Onderhavige wijziging van het mandaatbesluit is opgesteld ten behoeve van het introduceren van de directie Zorg als een nieuw organisatieonderdeel binnen de ACM-organisatie. De werkzaamheden van deze directie werden hiervoor uitgevoerd door de tijdelijke Taskforce Zorg en zullen door de directie Zorg worden gecontinueerd.

De Autoriteit Consument en Markt, namens deze, overeenkomstig het door het bestuur op 8 februari 2018 genomen besluit, C.A. Fonteijn bestuursvoorzitter

Naar boven