Terinzagelegging herzien ontwerp luchthavenbesluit en mer- beoordelingsbesluit ten behoeve van helihaven heli holland airservice bv te Emmer-Compascuum

Logo Drenthe

Gedeputeerde Staten van Drenthe geven hierbij kennis van het volgende:

Op 27 maart 2018 heeft het college van Gedeputeerde Staten het herzien ontwerp Luchthavenbesluit van Heli Holland Airservice bv te Emmer-Compascuum vastgesteld. Dit Luchthavenbesluit zal bij vaststelling het besluit van 8 maart 2017 vervangen. Het nieuwe Luchthavenbesluit, als bedoeld in artikel 8.43 van de Wet Luchtvaart, heeft betrekking op de helihaven aan Het Kanaal ZZ 3, 7881 NB Emmer-Compascuum.

Deze herziening behelst alleen een minimale wijziging in de obstakelvrije zone die geen invloed heeft op de andere beperkingengebieden en de verdere inhoud van het LHB.

Vaststelling van een luchthavenbesluit is vereist, indien buiten het luchthavengebied het externe veiligheidsrisico of de geluidbelasting vanwege het luchthavenluchtverkeer zodanig is, dat dit gevolgen heeft voor de ruimtelijke indeling van het gebied rond de luchthaven. Provinciale Staten van Drenthe zijn bij verordening bevoegd een luchthavenbesluit vast te stellen voor de helihaven van Heli Holland Airservice bv.

 

Inzage en zienswijzen

Op de voorbereiding van het besluit tot het vaststellen van een Luchthavenbesluit is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van toepassing. Het ontwerpbesluit, de aanvraag, en alle andere op het te nemen besluit betrekking hebbende stukken welke redelijkerwijs nodig zijn voor de beoordeling van het ontwerpbesluit, liggen van 4 april 2018 tot en met 16 mei 2018, gedurende een periode van 6 weken voor eenieder ter inzage.

Uw zienswijze kan alleen betrekking hebben op het gewijzigde onderdeel van het ontwerp-luchthavenbesluit (de wijziging van de obstakelvrije zone).

Het bedoelde ontwerpbesluit en de hierop betrekking hebbende stukken zijn gedurende de inzage termijn op werkdagen inzien bij:

- Provincie Drenthe, Westerbrink 1 te Assen op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur;

- Gemeente Emmen: in het Klant Contact Centrum van het gemeentehuis Emmen, Raadhuisplein 1 te Emmen. Het centrum is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 16.30 uur.

 

Tevens wordt het besluit gepubliceerd op de provinciale website http://www.provincie.drenthe.nl/actueel/bekendmakingen/

 

Tegen vergoeding van ten hoogste de kosten wordt aan eenieder die daarom verzoekt afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt.

 

Iedereen kan naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen over het besluit naar voren brengen. Deze dienen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging (tot 16 mei 2018) te worden ingediend. Mondelinge zienswijzen kunt u indienen door contact op te nemen met de hieronder genoemde contactpersoon.

De schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe, Postbus 122, 9400 AC Assen.

 

 

Naar boven