Ontwerp uitwerkingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Kwikstaartweg 2e fase, Vlaardingen

Logo Vlaardingen

Uitwerkingsplan

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken ingevolge het bepaalde in art. 3.8 juncto 3.30 t/m 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Op 20 maart 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het ontwerp

uitwerkingsplan Kwikstaartweg 2e fase en deze vrijgegeven voor de tervisielegging.

Het plangebied is gelegen in de wijk Holy Zuid in Vlaardingen.

De doelstelling voor het nieuwe uitwerkingsplan is het planologisch mogelijk maken van de beoogde realisatie van 20 woningen.

 

Geluid

Het projectgebied bevindt zich ten aanzien van wegverkeerslawaai binnen de zone van de Reigerlaan, de Korhoenlaan, de Zwaluwenlaan en de A4 (en de verbinding tussen de A4 en de A20). Als gevolg van onderzoek volgt dat er op basis van de Wet geluidhinder hogere waarden tot 53 dB(A) nodig zijn voor diverse woningen. Het ontwerpbesluit daaromtrent is op 20 maart 2018 verzonden.

Op het nemen van een besluit hogere waarde is afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Verder is in de Wet geluidhinder bepaald, dat een ontwerpbesluit hogere waarde tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage moet worden gelegd.

 

Het ontwerp uitwerkingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden Wgh liggen met ingang van vrijdag 30 maart 2018, gedurende een termijn van 6 weken ter inzage op de volgende locaties:

  • a.

    bij het Stadskantoor aan Westnieuwland 6, maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 8.00 – 17.00 uur;

  • b.

    Het digitale ontwerp uitwerkingsplan is raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl. De planidentificatie is NL.IMRO.0622.0271up01Hzon2011-0020.

 

Nadere info

Er zal nog een informatiebijeenkomst worden georganiseerd in de vorm van een inloopavond. De direct omwonenden zullen nog per brief worden geïnformeerd over datum, tijdstip en locatie. Iedereen is echter van harte welkom om daar kennis te nemen van het plan, vragen te stellen en desgewenst nadere uitleg te krijgen.

 

Zienswijze

Gedurende de termijn van terinzagelegging (zijnde dus van vrijdag 30 maart 2018 t/m donderdag 10 mei 2018) kan eenieder, bij voorkeur schriftelijk maar desgewenst ook mondeling, zijn zienswijze omtrent zowel het ontwerp uitwerkingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden kenbaar maken.

 

Schriftelijke zienswijzen dienen te zijn gericht aan de gemeenteraad, ter attentie van het hoofd afdeling Stedelijke Ontwikkeling, Postbus 1002 – 3130 EB Vlaardingen. Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingebracht bij de sectie Ruimte, wonen en milieu van voornoemde afdeling, na telefonische afspraak via het secretariaat (tel. 010-248 4700).

  

Vlaardingen, 20 maart 2018

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen.

Naar boven