M.e.r.-beoordelingsbesluit Woningbouwlocatie Nutrihage (Uitbreiding Dorp), Zoetermeer

Logo Zoetermeer

Het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer maakt, op grond van het bepaalde in artikel 7.17 Wet milieubeheer, bekend dat hij een m.e.r.-beoordelingsbesluit heeft genomen voor de realisatie van de woningbouwlocatie Nutrihage (Uitbreiding Dorp).   Op 19 december 2017 heeft het college besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld voor de voorbereiding van een besluit op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor de realisatie van deze woningbouwlocatie. Een milieueffectrapport is niet nodig, omdat er geen sprake is van belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

 

Toelichting

De locatie Nutrihage ligt ten noorden van de A12. Het plangebied wordt begrensd door de Rokkeveenseweg aan de oostzijde, de woningen langs de Karel Doormanlaan aan de noordzijde en de Jan Steenlaan aan de westzijde. Ten zuidwesten van het plangebied is een productiefaciliteit van Nutricia gevestigd.

Al sinds 2004 is de locatie Nutrihage in beeld voor ontwikkeling met woningbouw. Nutricia heeft de gronden verkocht en heeft aangegeven deze gronden niet meer nodig te hebben voor haar bedrijfsvoering. In dit gebied zullen maximaal 210 woningen gerealiseerd worden.

 

Op basis van het bepaalde in de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage (Besluit m.e.r.) is de voorgenomen activiteit niet m.e.r.-beoordelingsplichtig, omdat de drempelwaarden van het Besluit m.e.r. niet worden overschreden. Indien een activiteit onder de drempelwaarden blijft, dient alsnog een vormvrije m.e.r.-beoordeling te worden uitgevoerd, waarbij onderzocht dient te worden of de activiteit belangrijke nadelige gevolgen heeft voor het milieu, gelet op de omstandigheden als bedoeld in bijlage III van de EEG-richtlijn milieueffectbeoordeling. Deze omstandigheden betreffen de kenmerken van het project, de plaats van het project en de kenmerken van de potentiële (milieu)effecten. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling zoals opgenomen in paragraaf 5.13 van de plantoelichting van het concept-ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding Dorp blijkt dat er geen belangrijke gevolgen voor het milieu zijn te verwachten. Daarom wordt voorgesteld geen MER voor deze ontwikkeling op te stellen.

 

Terinzagelegging van het besluit

Het besluit en de vormvrije m.e.r.-beoordeling liggen van 12 januari 2018 tot en met 22 februari 2018 ter inzage bij de Omgevingsbalie, tijdelijk gevestigd aan de Duitslandlaan 440. Let op! De Omgevingsbalie is met ingang van dinsdag 23 januari 2018 gevestigd op de nieuwe locatie in het Stadhuis. Op donderdag 25 januari 2018 is de Omgevingsbalie van 14:00 uur tot 17:00 uur gesloten in verband met de opening van de nieuwe locatie. U dient eerst een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en kunt invullen op: https://afspraakmaken.zoetermeer.nl/date-and-time.

 

Bezwaar

Dit besluit moet worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht waartegen geen bezwaar of beroep openstaat, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit, in dit geval de omgevingsvergunning, rechtstreeks in zijn belang treft. Met ingang van 12 januari 2018 kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken (tot en met 22 februari 2018) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Andere belanghebbenden kunnen bezwaren tegen dit besluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedure voor het verlenen van de vergunning ingevolge de Wabo (omgevingsvergunning) voor de betreffende activiteit.

 

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie tijdelijk gevestigd aan de Duitslandlaan 440. Let op! De Omgevingsbalie is met ingang van dinsdag 23 januari 2018 gevestigd op de nieuwe locatie in het Stadhuis. Op donderdag 25 januari 2018 is de Omgevingsbalie van 14:00 uur tot 17:00 uur gesloten in verband met de opening van de nieuwe locatie. U dient eerst een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en kunt invullen op: https://afspraakmaken.zoetermeer.nl/date-and-time.

 

Deze publicatie is ook digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

www.zoetermeer.nl

 

Zoetermeer, 11 januari 2018

 

Burgemeesters en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris de burgemeester

drs. H.M.M. Koek C.B. Aptroot

 

Naar boven