Ontwerpbestemmingsplan N270 Langstraat

Logo Deurne

Burgemeester en wethouders van Deurne maken bekend dat het nieuwe ontwerpbestemmingsplan ‘N270 Langstraat’ (NL.IMRO.0762.BP201611-B002) en de daarbij horende bijlagen ter inzage wordt gelegd. Dit ontwerpbestemmingsplan vervangt het vorige ontwerp, zoals in het najaar van 2017 ter inzage heeft gelegen.

Voor welk gebied is dit?

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gedeelte van de N270 van Walsberg tot aan de Limburgse grens, (de Langstraat) in Deurne, inclusief delen van enkele aangrenzende percelen. Over de exacte ligging van de grenzen van het plangebied kunt u informatie bij het Klantcontactcentrum inwinnen of u kunt het ontwerpbestemmingsplan digitaal raadplegen.

Wat zijn de plannen?

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in:

A: De herstructurering van de Langstraat in Deurne (Walsberg tot aan de Limburgse grens), met als doel deze veiliger te maken. Het ontwerp is uitgevoerd volgens de richtlijnen van “Duurzaam veilig” en voorziet in een parallelstructuur, waardoor het landbouwverkeer zich niet meer op de hoofdrijbaan hoeft te begeven. Ook wordt hierdoor het aantal aansluitingen op de hoofdrijbaan aanzienlijk verminderd en de veiligheid vergroot. Naast de herstructurering gaat de gemeente, in samenwerking met de Provincie, ook de geluidshinder van de N270 in Deurne aanpakken. Dit gebeurt door het aanbrengen van stiller asfalt en de plaatsing van geluidsschermen langs de N270. Woningen waar de geluidshinder dan nog te hoog is, komen mogelijk in aanmerking voor gevelmaatregelen. Het hiervoor opgestelde saneringsprogramma wordt apart gepubliceerd.

B . Herbegrenzing Natuurnetwerk Brabant (NNB). Tegelijk met het ter inzage leggen van dit ontwerpplan zal de gemeente bij de provincie een verzoek indienen tot herbegrenzing van de NNB, omdat het voor de realisatie van dit bestemmingsplan noodzakelijk is dat een deel van de NNB wordt verwijderd. Voor dit plan is voorzien in een financiële compensatie hiervan. Op de verbeelding is aangeduid om welke percelen het gaat.

Wat ligt ter inzage? 

Het ontwerpbestemmingsplan en de hierbij behorende bijlagen liggen ter inzage. Het bestemmingsplan zelf bestaat uit de verbeelding en de regels, en een daar bijbehorende toelichting.

Wanneer ligt dit ter inzage? 

Alle stukken liggen met ingang van 30 maart 2018 tot en met 11 mei 2018 (i.v.m. Hemelvaartsdag) ter inzage.

Waar is dit terug te vinden?

Alle stukken kunt u op de volgende manieren raadplegen:

Wat betekent dit voor u? 

Zienswijze

Iedereen kan binnen de termijn van terinzagelegging mondeling of schriftelijk een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Deurne (Postbus 3, 5750 AA Deurne). Voor een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het Klantcontactcentrum, via ons algemene telefoonnummer (0493) 38 77 11.

 

U heeft dus opnieuw de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen. Let op, alleen als u een nieuwe zienswijze indient, heeft die een formele status voor het verdere vervolg van de procedure. U kunt straks géén aanspraak meer maken op uw in het najaar van 2017 ingediende zienswijze.

 

Hoorzitting 

Wij stellen indieners van een zienswijze in de gelegenheid om hun zienswijze mondeling toe te lichten voor de Hoorcommissie Ruimtelijke Plannen. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken? Geef dan in uw zienswijze aan, dat u gehoord wilt worden door de Hoorcommissie (vergadert in de avond). U ontvangt dan een uitnodiging voor de Hoorcommissie. 

Heeft u vragen? 

Laat het ons gerust weten. Ons Klantcontactcentrum is op werkdagen bereikbaar. U kunt bellen naar (0493) 38 77 11.

Deurne, 29 maart 2018

Naar boven