Gemeente Tynaarlo - Bestemmingsplan “Eelderwolde Ter Borch, plan van uitwerking Businesspark” gewijzigd vastgesteld

Logo Tynaarlo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 20 maart 2018 het bestemmingsplan “Eelderwolde Ter Borch, plan van uitwerking Businesspark” (NL.IMRO.1730.BPUTBusinessparkTB-0401) gewijzigd hebben vastgesteld.

Inhoud

Het Businesspark Ter Borch maakt deel uit van de voorgenomen ontwikkelingen in het plan Ter Borch. Hiervoor heeft de raad in september 2016 het geactualiseerde bestemmingsplan “Eelderwolde, Ter Borch” vastgesteld. Onderdeel daarvan is een uitwerkingsplicht voor de bestemming ‘bedrijf uit te werken’. Het plangebied is gelegen aan de zuidwestzijde van de stad Groningen en is circa 18 ha groot. De noordoostzijde van het gebied grenst aan de A7. Ten zuiden van het plangebied is het nieuwe crematorium en de woonwijk Ter Borch gelegen. Het ontwerpuitwerkingsplan, het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder en het concept beeldkwaliteitsplan hebben zes weken ter inzage gelegen.

Gewijzigde vaststelling

Tijdens de terinzagelegging van de planstukken zijn drie zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen hebben deels geleid tot wijziging van het plan. Ook zijn ambtshalve wijzigingen aangebracht. Alle wijzigingen zijn opgenomen in de nota van zienswijzen. De belangrijkste wijzigingen zijn:

- regels uitwerkingsplan, artikel 3.1. lid b2.: in plaats van een ‘ander bedrijf’, is nu ‘een ter plaatse gevestigd bedrijf’ vermeld;

- Verbeelding: in de woonwerkzone is een rooilijn toegevoegd ten behoeve van de plaatsing van de hoofdgebouwen.

- Bijlage: ten aanzien van de beeldkwaliteit is de vormgeving van de reclamezuil nader uitgewerkt in hoofdstuk 4. van het beeldkwaliteitsplan.

Tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder zijn geen zienswijzen ingediend.

Inzien van de stukken

Het uitwerkingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van 30 maart 2018 tijdens onze openingstijden gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Buiten de openingstijden is inzage van de planstukken na telefonische afspraak mogelijk.

Daarnaast kunt u de stukken bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor het raadplegen van dit plan op de landelijke website kunt u gebruik maken van de imrocode (planID) NL.IMRO.1730.BPUTBusinessparkTB-0401.

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunt u een beroepschrift tegen het uitwerkingsplan indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag), wanneer u:

- Belanghebbende bent die tijdig een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht;

- Belanghebbende bent die niet eerder een zienswijze heeft ingediend en redelijkerwijs kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest tijdig een zienswijze in te dienen;

- Belanghebbende bent voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die het college bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u – als onverwijlde spoed dit vereist – de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak vragen een voorlopige voorziening te treffen.

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen het besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het (dat) verzoek is beslist.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662

 

Naar boven