Provincie Zeeland - Definitieve vaststelling Natura 2000-beheerplannen Zwin en Kievittepolder én De Drie Kreken 

Logo Zeeland

De natuur beleven, gebruiken en beschermen. Daar draait het om in de Natura 2000-gebieden. Nederland telt 161 Natura 2000-gebieden. Ze maken deel uit van een samenhangend netwerk van natuurgebieden binnen de Europese Unie. Het Zwin, Kievittepolder en de Drie kreken gelegen in Zeeuws Vlaanderen zijn daar onderdeel van. Het beheerplan De Drie kreken omvat de Natura 2000-gebieden Het Groote Gat, Vogelkreek en Canisvliet.

Het beheerplan is opgesteld in overleg en samenwerking met betrokkene uit de regio waaronder lokale overheden, natuur- en milieuorganisaties, belangenverenigingen en gebruikers. Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland en de minister Infrastructuur en Milieu hebben het beheerplan vastgesteld. Het beheerplan heeft een looptijd van zes jaar.

 

Terinzagelegging

U kunt de definitieve beheerplannen Natura 2000 - Zwin en Kievittepolder én De Drie Kreken van 28 maart tot en met 9 mei 2018 inzien op de volgende locaties en is tevens te raadplegen via: https://www.zeeland.nl/publicaties-en-bekendmakingen/nu-ter-inzage 

  • Gemeentehuis Terneuzen, Stadhuisplein 1, 4531 GZ Terneuzen

  • Gemeentehuis Hulst, Grote Markt 21, 4561 EA Hulst

  • Gemeentehuis Sluis, Nieuwstraat 22, 4501 BD Oostburg

  • Provinciehuis, Abdij 6, 4331 BK Middelburg

Houdt u hierbij rekening met de reguliere openingstijden.

 

Beroep

Beroep is mogelijk voor de belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen een ontwerpbeheerplan of belanghebbenden die het niet kan worden verweten dat ze geen zienswijze hebben ingediend, bijvoorbeeld omdat het definitieve plan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp. Beroep staat alleen open tegen die onderdelen van het plan die kunnen worden aangemerkt als besluit. Dat zijn de onderdelen waarin activiteiten zijn vrijgesteld van de vergunningplicht ingevolge artikel 2.9, lid 1 sub a van de Wet natuurbescherming. Geen beroep is mogelijk tegen de elementen in het beheerplan die op uitvoering zijn gericht, zoals de beschrijving van de maatregelen of de fasering/prioritering van de uitvoering. U kunt geen zienswijze indienen op de begrenzingen van het Natura 2000-gebied en de instandhoudingsdoelstellingen. Deze zijn vastgelegd in de aanwijzingsbesluiten, die definitief zijn. Ook kunt u niet reageren op zaken die gaan over de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Dit kent een eigen procedure.

De beroepstermijn start op 28 maart tot en met 9 mei 2018. Indien u in beroep wenst te gaan, stuurt u een beroepschrift naar:

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

U dient uw naam en adres te vermelden, de datum, de omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent én waarom u het niet eens bent met het besluit. De behandeling van het beroep verloopt verder via de Raad van State. De meest recente informatie over de beroepsprocedure is te vinden op de website van de Raad van State op www.raadvanstate.nl > Onze werkwijze > Werkwijze bestuursrechtspraak > Algemene kamer (beroep). Op deze plek vindt u ook de informatie over de hoogte van het griffierecht. Dit is de financiële bijdrage die de Raad van State vraagt voor de behandeling van een beroepschrift.

 

Meer weten en contact

Meer informatie is te vinden op www.zeeland.nl/natura2000 of neemt u contact op met mevrouw Berrevoets, mj.berrevoets@zeeland.nl.

Naar boven