Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Vriezenveen Lintbebouwing en Centrumgebied PH Oosteinde 237-243”

Logo Twenterand

Burgemeester en wethouders van Twenterand maken bekend dat de gemeenteraad op 13 maart 2018 het volgende bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld, te weten:

Het bestemmingsplan “Vriezenveen Lintbebouwing en Centrumgebied PH Oosteinde 237-243”.

Het vastgestelde bestemmingsplan “Vriezenveen Lintbebouwing en Centrumgebied PH Oosteinde 273-243” (partiële herziening) heeft tot doel om de percelen Oosteinde 237 (garagebedrijf Grevelink) en 243 (Bebo Parket) te voorzien van een passende bestemming overeenkomstig het huidige gebruik, namelijk:

  • het perceel Oosteinde 237 wordt voorzien van de bestemming ‘Bedrijf’ met als nadere functieaanduiding ‘garagebedrijf’ en

  • het perceel Oosteinde 243 wordt voorzien van de bestemming ‘Bedrijf’ met als nadere functieaanduiding ‘detailhandel volumineus’. Het aan de achterzijde van de bedrijfsbestemming grenzend deel van het perceel wordt voorzien van de bestemming ‘Verkeer’ met als nadere functieaanduiding ‘parkeerterrein’.

De ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigde vaststelling heeft betrekking op de volgende onderdelen van de planregels:

  • a.

    sub c van artikel 4, eerste lid is als volgt gewijzigd:

Uitsluitend verkoop en uitstalling van volumineuze artikelen zijnde vloermaterialen, sanitair en tegels met bijbehorende producten ter plaatse van de aanduiding ‘detailhandel volumineus’ met dien verstande dat het verkoopvloeroppervlak niet meer mag bedragen dan 1.300 m²;

  • b.

    aan artikel 4, eerste lid is toegevoegd:

Als openingstijden voor ‘detailhandel volumineus’ gelden op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur, op woensdag van 08.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 08.00 uur tot 16.00 uur;

  • c.

    aan artikel 7 eerste lid onder c is toegevoegd;

ten behoeve van de bestemming ‘Bedrijf’;

  • d.

    als 3de lid aan artikel 7 is toegevoegd;

7.3.1 Strijdig gebruik

Onder strijdig gebruik met deze bestemming wordt begrepen het gebruik dat afwijkt van de bestemmingsomschrijving, waaronder in ieder geval wordt begrepen:

a. het gebruik van gronden of bouwwerken als bedoeld in artikel 4.1 onder c waarbij niet wordt voorzien in voldoende parkeergelegenheid binnen de bestemming Verkeer;

b. onder voldoende parkeergelegenheid wordt verstaan;

1. volumineuze detailhandel: minimaal 2,45 parkeerplaatsen per 100 m² BVO op eigen terrein;

  • e.

    aan artikel 4.1, de bestemmingsomschrijving van artikel 4 van de bestemming ‘Bedrijf’, van de planregels de volgende tekst toe te voegen:

De verkeersbewegingen ten gevolge van de volumineuze detailhandel vinden uitsluitend plaats via de weg die op het moment van inwerkingtreding van dit bestemmingsplan plaatselijk bekend staat als Bovenlandweg.

  • f.

    aan artikel 4.5.1, het strijdig gebruik van artikel 4 van de bestemming ‘Bedrijf’, van de

planregels de volgende tekst toe te voegen:

d. verkeersbewegingen ten gevolge van de volumineuze detailhandel, zoals in de bestemmingsomschrijving is aangegeven, die niet pla atsvinden via de weg die op het moment van inwerkingtreding van dit bestemmingsplan plaatselijk bekend staat als Bovenlandweg.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1700.201509BPVZPH-vas2.

 

Ter inzage legging

U kunt het bestemmingsplan digitaal inzien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan is eveneens digitaal in te zien via www.twenterand.nl/digitaalinzien.

Het papieren exemplaar ligt met ingang van vrijdag 30 maart 2018 voor een ieder ter inzage tijdens de reguliere openingstijden in het gemeentehuis in Vriezenveen.

 

Beroepsmogelijkheden

Van 31 maart 2018 tot en met 11 mei 2018 kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • een ieder die bedenkingen heeft tegen de door de raad aangebrachte wijzigingen.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

 

Naar boven