Besluit van 22 maart 2018 nr. 2017001809, houdende wijziging van het Besluit van 26 oktober 2017, houdende departementale herindeling met betrekking tot klimaat, Stcrt.2017, 62730, houdende departementale herindeling met betrekking tot klimaat

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Op de voordracht van Onze Minister-President, Minister van Algemene Zaken, d.d. 19 maart 2018, kenmerk 3217608;

Gelet op artikel 44 van de Grondwet;

Hebben goedgevonden en verstaan:

ARTIKEL I

In het artikel 1 van het Besluit van 26 oktober 2017, houdende departementale herindeling met betrekking tot klimaat, Stcrt. 2017, 62730, wordt ‘klimaat, met inbegrip van klimaatverandering’ vervangen door: klimaatmitigatie.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 26 oktober 2017.

Onze Minister-President, Minister van Algemene Zaken en Onze Minister van Economische Zaken en Klimaat, Onze Minister van Infrastructuur en Waterstaat en Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie zijn belast met de uitvoering van dit besluit dat met de daarbij behorende nota van toelichting in de Staatscourant zal worden geplaatst en waarvan afschrift zal worden gezonden aan de Hoge Colleges van Staat, de ministerraad, de Gevolmachtigde Ministers van Aruba, Curaçao en Sint Maarten en de ministeries.

Wassenaar, 22 maart 2018

Willem Alexander

De Minister-President, De Minister van Algemene Zaken, M. Rutte

NOTA VAN TOELICHTING

In het onderhavige besluit wordt artikel 1 van het Besluit van 26 oktober 2017, houdende departementale herindeling met betrekking tot klimaat, Stcrt. 2017, 62730, gewijzigd. De onderhavige wijziging dient ertoe dat een deel van het klimaatbeleid, te weten het beleidsterrein van klimaatmitigatie, naar de Minister van Economische Zaken en Klimaat overgaat in plaats van het hele klimaatbeleid.

De over te hevelen taak met betrekking tot klimaatmitigatie betreft de nationale coördinatie van de beleidsontwikkeling en uitvoering van alle daaruit voortvloeiende werkzaamheden ter mitigatie van klimaatverandering, inclusief de nationale, Europese en internationale afspraken daarover. De werkzaamheden op het terrein van klimaatadaptatie, waaronder het deltaprogramma en de nationale klimaatadaptatiestrategie, blijven de verantwoordelijkheid van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat.

De Minister-President, De Minister van Algemene Zaken, M. Rutte

Naar boven