Ontwerp bestemmingsplan ‘Kom Sprundel, Sint Janstraat 92’

Logo Rucphen

Burgemeester en wethouders van Rucphen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Sprundel, Sint Janstraat 92’ ter inzage wordt gelegd.

Doel van het nieuwe bestemmingsplan

Het plan is een zogenaamd postzegelbestemmingsplan, waarmee het onderliggende bestemmingsplan ‘Kom Sprundel’ wordt herzien. De planherziening voorziet in het opnemen van de mogelijkheid om ter plaatse twee nieuwbouwwoningen te realiseren, na sloop van de bestaande langgevelboerderij.

Hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij voornemens is om met toepassing van artikel 110a en volgende van de Wet geluidhinder hogere waarden vast te stellen voor de geluidbelasting op de gevel van de nieuw te bouwen woningen. Vaststelling van hogere waarden is noodzakelijk omdat uit onderzoek is gebleken dat voor deze woningen niet voldaan kan worden aan de voorkeursgrenswaarde van 48dB ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de Sint Janstraat.

Terinzagelegging

U kunt het ontwerpbestemmingsplan digitaal inzien via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn= NL.IMRO.0840.2583K0017-ON01. Dat kan met ingang van donderdag 29 maart 2018 gedurende een termijn van zes weken (t/m 9 mei 2018). U kunt het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden ook inzien in het gemeentehuis, tijdens openingstijden.

Zienswijze

Gedurende bovenstaande termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze op zowel het ontwerpbestemmingsplan als het ontwerpbesluit hogere waarden naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Rucphen. Zienswijzen op het ontwerpbesluit hogere waarden dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Rucphen. Postbus 9, 4715 ZG Rucphen.

Vooruitblik procedure

Na de zienswijzenperiode neemt de gemeenteraad een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders neemt het besluit over hogere waarden. Hierna kan uiteindelijk nog beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders van Rucphen maken bekend dat de gemeente op 27 maart 2018 een anterieure overeenkomst als bedoeld in artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) heeft gesloten met meneer Vermunt. De overeenkomst heeft betrekking op een plan aan de Sint Janstraat 92 te Sprundel.

Een korte zakelijke omschrijving van de overeenkomst ligt op grond van artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) tevens vanaf 29 maart 2018, gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis.

Ontwerp bestemmingsplan

Ter inzage vanaf 29 maart 2018 t/m 9 mei 2018

Naar boven