OntwerpbestemmingsplanBuitengebied 2018

Logo Nunspeet

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet maken op grond van het bepaalde in de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het college van burgemeester en wethouders van Nunspeet op 8 januari 2018 besloten heeft het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2018 ter visie te leggen.

Om het geldende bestemmingsplan voor het buitengebied actueel te houden is afgesproken dat het plan jaarlijks wordt herzien. De integrale planherziening 2018 betreft een beperkte herziening omdat het moederplan op hoofdlijnen nog actueel is.

Een aantal planregels wordt herzien en verduidelijkt en de bestemmingsregeling voor zestien percelen wordt herzien. Het bestemmingsplangebied wordt aangevuld met de percelen Hardenbrinkweg 10, 12 en 14, en Hullerweg 130 en 132.

De planologische regeling voor onderstaande percelen wordt herzien:

  • Harderwijkerweg 320a in Hulshorst: dit betreft een beperkte uitbreiding op maat van een bestaand agrarisch bouwblok.

  • Landgoedcomplex Staverden: dit betreft een aantal percelen in Elspeet die wat betreft de bescherming van het dorpsgezicht horen bij landgoed complex Staverden. Deze percelen krijgen de waarde Waarde – beschermd dorpsgezicht, zodat de begrenzing van het landgoed Staverden correct is weergegeven.

  • Percelen aan de Plaggeweg in Vierhouten: de desbetreffende percelen zijn in het kader van functieverandering ingericht als nieuwe natuur en hebben daarom een natuurbestemming gekregen.

  • Vuurkuilweg 24-26 in Hulshorst: dit perceel heeft in het voorgaande plan abusievelijk een niet passende bestemming gekregen. Dit wordt hersteld door de correcte bestemming Agrarisch – Agrarisch bedrijf weer te leggen op het desbetreffende perceel.

  • Aantal percelen in Bloemkampen in Hulshorst: voor het project Bloemkampen wordt een aantal percelen bestemd als Natuur – Landschap.

  • Bergweg 109 in Elspeet: dit betreft het leggen van een aanduiding ‘houtopslag’ op het naastgelegen perceel.

  • Elburgerweg 86 in Nunspeet: als onderdeel van De Kolk krijgt het verkochte gedeelte een woonbestemming en wordt het parkeren van een vrachtwagen mogelijk gemaakt.

  • ’t Hoge 18-20 in Nunspeet: dit betreft het meenemen van een eerder doorlopen partiële herziening van het bestemmingsplan voor deze percelen.

  • Kleine Kolonieweg 126 in Elspeet: in het kader van functieverandering krijgt dit perceel een woonbestemming.

  • Stakenbergweg 86 in Elspeet: in het kader van functieverandering krijgt dit perceel een woonbestemming.

  • Vierhouterweg 75 in Elspeet: dit betreft het uitbreiden van de bestemming Wonen, overeenkomstig de naastgelegen woonbestemmingen.

  • Molenweg 27-29 in Elspeet: in het kader van functieverandering krijgt dit perceel een woonbestemming.

  • Kolmansweg 49 in Nunspeet: dit betreft een beperkte uitbreiding van het bestaande bedrijf in combinatie met sloop van een schuur.

  • Bovenweg 19 in Nunspeet: dit betreft een beperkte aanpassing van het bestemmingsvlak.

  • Zandhuisweg 98 in Hulshorst: dit betreft een verschuiving van het bestemmingsvlak Recreatie.

  • Uddelerweg 69 e.o. in Elspeet: het perceel Uddelerweg 69 wordt voorzien van een woonbestemming; de omliggende percelen krijgen, overeenkomstig het huidige gebruik, een bestemming Agrarisch.

Daarnaast is het Beoordelingskader economische activiteiten buitengebied in dit bestemmingsplan verwerkt.

U kunt met ingang van woensdag 28 maart 2018 het ontwerpbestemmingsplan inzien in het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis. Het plan is ook te raadplegen via www.nunspeet.nl en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO-code: NL.IMRO.0302.BP01153-ow01.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan eenieder zijn of haar zienswijze schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij de gemeenteraad van Nunspeet, Postbus 79, 8070 AB Nunspeet. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid uw zienswijze mondeling naar voren te brengen, kunt u contact opnemen met de gemeente Nunspeet via telefoonnummer (0341) 25 99 11

Naar boven