Tijdelijk verkeersbesluit nieuwe sluis Terneuzen ter hoogte van Buitenhaven

Logo Terneuzen

Het college van Burgemeester en Wethouders van Terneuzen;

Overwegingen ten aanzien van het besluit

gelet op de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet Bestuursrecht.

dat er een nieuwe sluis wordt aangelegd op het sluizencomplex te Terneuzen.

dat hiervoor een damwand moet worden aangebracht aan de Buitenhaven.dat hiervoor voetgangers dienen over te steken.

dat hierdoor bouwverkeer de damwand buiten het verkeer om kunnen plaatsen.

dat dit tijdelijke verkeersbesluit alleen van toepassing is voor de Buitenwegdat dit verkeersbesluit van toepassing is vanaf mei 2018 tot en met januari 2019.dat Buitenhaven in eigendom is van Rijkswaterstaat en het wegenbeheer per 1 maart 2018 bij de aannemer van de nieuwe sluis Terneuzen, Sasse Vaart.

dat in het kader van het project nieuwe sluis Terneuzen diverse keren afstemming heeft plaatsgevonden over deze werkzaamheden.dat gelet op het voorgaande, met het onderhavige verkeersbesluit de volgende doelstellingen worden beoogd:

- het verzekeren van de veiligheid op de weg;

- het beschermen van de weggebruikers en passagiers;

- het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast of hinder.

dat er over deze maatregel conform artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) overleg is gepleegd met de regionaal verkeersadviseur van de politie Zeeland. De politie hanteert wat betreft handhaving van parkeerovertredingen een sober beleid, maar zal, bij echte excessen, handhavend optreden.

BESLUIT

1. Plaatsen van verkeersbord model G07 zoals opgenomen in bijlage 1 van het RVV 1990, volgens bijgevoegde tekening.

2. Plaatsen van verkeersbord C16 zoals opgenomen in bijlage 1 van het RVV 1990, volgens bijgevoegde tekening.

Terneuzen, 23-03-2018

Burgemeester en wethouders van Terneuzen ,

secretaris J.G. (Jan) Princen CCMM,

burgemeester J.A.H. Lonink

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

BezwaarTegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending daarvan bezwaar maken, door het indienen van een gemotiveerd bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaarschrift rust.Voorlopige voorzieningDit besluit blijft gelden tot er is beslist op het bezwaarschrift. Het kan zijn dat dit besluit intussen onherstelbare gevolgen heeft. Indien onverwijlde spoed dit vereist kunnen belanghebbenden tevens, onder voorwaarde van het indienen van een bezwaarschrift, een voorlopige voorziening vragen bij de President van de rechtbank te Middelburg (postbus 8109, 4330 EC Middelburg). De President kan bijvoorbeeld een regeling treffen voor de periode dat het bezwaarschrift nog in behandeling is. De indiener van een verzoek om voorlopige voorziening moet griffierechten betalen.

Naar boven