MER-beoordeling Maatschap H.P.J., L.L.L., en R.J.C.L. Bogers, Oud Hinkelenoorddijk 5, 4634 PN Woensdrecht

Logo Woensdrecht

Maatschap Bogers is voornemens om een vergunning in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht aan te vragen voor de uitbreiden van hun inrichting en activiteiten aan de Oud Hinkelenoorddijk 5, 4634 PN te Woensdrecht. Het voornemen omvat het uitbreiden van een zoogkoeienhouderij.

 

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 14 van onderdeel D van de bijlage van het Besluit milieueffectrapportage is de voorgenomen activiteit m.e.r-beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat het college van burgemeester en wethouders, alvorens de aanvraag omgevingsvergunning in behandeling te nemen, dient te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een MER moet worden opgesteld. Een MER moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.17, derde lid van de Wet milieubeheer, rekening te worden gehouden met de in bijlage III bij de EEG-richtlijn milieueffectbeoordeling aangegeven criteria. Na toetsing van de voorgenomen activiteit heeft het college besloten dat voor deze activiteit geen MER opgesteld hoeft te worden.

 

Na toetsing van de voorgenomen activiteit heeft het college besloten dat voor deze activiteit geen MER opgesteld hoeft te worden.

 

Het besluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 28 maart 2018 gedurende zes weken ter inzage bij de gemeente Woensdrecht. De stukken liggen bij de centrale balie van het gemeentehuis tijdens de openstellingsuren ter inzage.

De stukken kunnen buiten de openstellingsuren op afspraak worden ingezien. Indien gewenst kan tegen betaling van de kosten afschrift worden verkregen van de relevante stukken.

 

Gelet op het bepaalde in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is bovengenoemd besluit niet vatbaar voor bezwaar of beroep, tenzij het besluit een belanghebbende - los van het voor te bereiden besluit - rechtstreeks in zijn belang treft. Anderen kunnen in een later stadium zienswijzen indienen tegen het ontwerpbesluit op de aanvraag om een omgevingsvergunning. Daarbij kunt u uw eventuele bezwaren tegen de voorbereidingsbeslissing aangeven. Deze zienswijzen zullen bij de beoordeling van de aanvraag om vergunning worden betrokken.

 

Hoogerheide, 28 maart 2018

Naar boven