Vaststelling bestemmingsplan Steekterweg 78D Alphen aan den Rijn

Logo Alphen aan den Rijn

Bekendmaking bestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 15 maart 2018 het bestemmingsplan Steekterweg 78D Alphen aan den Rijn heeft vastgesteld.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan maakt de nieuwbouw van zes (half)vrijstaande woningen mogelijk aan de Steekterweg 78D te Alphen aan den Rijn. In combinatie met de sloop van de bestaande bedrijfsbebouwing draagt dit bij aan een kwaliteitsverbetering van de Oude Rijnzone. Daarnaast zijn de naastgelegen percelen ook al bestemd voor woondoeleinden. Daarnaast maakt dit de verhuizing van het bedrijf Wester-Engh naar de Rijnhaven (financieel) mogelijk.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied betreft de locatie Steekterweg 78D, gelegen aan de Oude Rijn, kadastraal bekend gemeente Alphen aan den Rijn, sectie G, nummer 308.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het bestemmingsplan, met identificatienummer NL.IMRO.0484.Asteekterweg78D-VA01 met de bijbehorende bestanden van 29 maart 2018 tot en met 9 mei 2018, gedurende zes weken, inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u beroep instellen

Gedurende voornoemde termijn van tervisielegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad van 15 maart 2018 beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die zienswijzen kenbaar hebben gemaakt op het ontwerpbestemmingsplan. Het beroep richt u aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepsschrift heeft geen schorsende werking. Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 28 maart 2018

Naar boven