Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Rucphen 2012, Roosendaalsebaan 40 te Schijf’

Logo Rucphen

Burgemeester en wethouders van Rucphen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Rucphen 2012, Roosendaalsebaan 40 te Schijf’ ter inzage wordt gelegd. Het (ontwerp)bestemmingsplan heeft tot doel de nieuwbouw van het waterproductiebedrijf te realiseren.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan, met de hierbij behorende stukken, zal met ingang van 29 maart 2018 gedurende een termijn van zes weken tijdens openingstijden ter inzage liggen op het gemeentehuis, Binnentuin 1 te Rucphen. Daarnaast is het bestemmingsplan digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0840.9000B0028-ON01).

Verzoek herbegrenzing Verordening Ruimte Noord Brabant

Ten behoeve van dit bestemmingsplan wordt een verzoek ingediend bij het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant tot het wijzigen van de begrenzing tussen ‘Natuur Netwerk Brabant’ en ‘Groenblauwe mantel’ in de Verordening Ruimte Noord Brabant.

Zienswijze

Gedurende bovenstaande termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en het voornemen tot indienen van een verzoek tot herbegrenzing naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Rucphen, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Het indienen van een mondelinge zienswijze is uitsluitend mogelijk na het maken van een afspraak met de afdeling Ruimte, telefoon 0165-349500.

Anterieure overeenkomst

Tot slot maken burgemeester en wethouders bekend dat de gemeente op 20 maart 2018 een anterieure overeenkomst als bedoeld in artikel 6.24 van de Wro heeft gesloten met initiatiefnemer van het bestemmingsplan. In deze overeenkomst zijn het verhaal van (plan)kosten en planschade vastgelegd. Een zakelijke beschrijving van deze overeenkomst ligt, op grond van artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening, gedurende bovengenoemde periode ter inzage in het gemeentehuis.

Vooruitblik procedure

Na de zienswijzenperiode neemt de gemeenteraad een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan. Hierna kan nog beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven