Ontwerp-bestemmingsplan 1e herziening Neeltje Jans

Logo Veere

Burgemeester en wethouders van Veere maken op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat van 29 maart 2018 tot en met 9 mei 2018 ter inzage ligt:

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan 1e herziening bestemmingsplan Neeltje Jans, en

  • 2.

    het concept Milieueffectrapportage (MER) en

  • 3.

    het ontwerp van de omgevingsvergunningen voor de activiteit bouwen en aanleggen ten behoeve van

    a. het oprichten en in werking hebben van Windpark Vluchthaven Neeltje Jans (NJ1, NJ2 en NJ3);

    b. het oprichten en in werking hebben van een Windpark Noordland Buitenhaven (NB1 en NB2);

    c. het oprichten en in werking hebben van een Windpark Noordland Binnenhaven;

    d. het oprichten en in werking hebben van een Windpark Poolvloet.

 

Plangebied

De 1e herziening Neeltje Jans bevat de juridisch planologische regeling voor opwaarderen van de bestaande windturbineparken (Windpark Vluchthaven Neeltje Jans en Windpark Noordland Buitenhaven) en het bouwen van nieuwe windturbineparken (Noordland-Binnenhaven en rondom viaduct Poolvoet) op de Oosterscheldekering te Vrouwenpolder, kadastraal bekend gemeente Veere, kaart Veere, sectie V, nr. 84.

 

Milieueffectrapportage

De Commissie Mer heeft op 6 maart 2018 een voorlopig toetsingsadvies uitgebracht over het concept Milieueffectrapportage. De Commissie heeft aangegeven welke onderwerpen nog nader aangevuld moeten worden. Hiervoor is een aanvulling MER opgesteld

Voor het bestemmingsplan Buitengebied is een MER noodzakelijk, omdat het bestemmingsplan het kader vormt voor toekomstige m.e.r.-(beoordelings)plichtige besluiten. Een passende beoordeling is nodig op grond van de Europese Vogel- en Habitatrichtlijn en de Natuurbeschermingswet.

 

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige ter inzagelegging van het ontwerp-bestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunningen wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling uit paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunningen.

 

Het plan inzien

Het ontwerp-bestemmingsplan (met de daarbij behorende bijlagen en het ontwerp-besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan), het concept MER en de ontwerp-omgevingsvergunningen voor het bouwen en aanleggen (met de aanvragen en de daarbij behorende stukken) liggen met ingang van 29 maart 2018 gedurende zes weken voor iedereen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis Traverse 1 te Domburg ter inzage. Ook is het ontwerp bestemmingsplan, het concept MER en de ontwerp-omgevingsvergunningen vanaf dan in te zien op de gemeentelijke website www.veere.nl onder “Bouwen en verbouwen – Ruimtelijke plannen buiten de kernen –Neeltje Jans, 1e herziening”. Daarnaast is het ontwerp-bestemmingsplan beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0717.0130BPNja-OW01.

 

Inloopavond

Op 24 april 2018 van 19.30 tot 21.00 uur houden wij in het gemeentehuis Traverse 1 te Domburg een inloop/informatieavond over het bestemmingsplan 1e herziening bestemmingsplan Neeltje Jans. Geïnteresseerden kunnen die avond kennis nemen van het bestemmingsplan. U kunt op elk moment binnenlopen om het plan in te zien en daarover van gedachten te wisselen met de aanwezige ambtenaren Ella Louwerse en Sjacky Vasseur.

 

Zienswijzen

Tijdens de termijn van ter inzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gmeenteraad over het ontwerp-bestemmingsplan of de ontwerp-omgevingsvergunningen.

Als u mondeling een zienswijze wilt indienen, dan kunt u hiervoor contact opnemen met Ella Louwerse, tel. 0118- 555355, Sjacky Vasseur te. 0118-555462 of Karin Rewijk tel. 0118-555228.

Maak daarbij wel zo duidelijk mogelijk kenbaar tegen welk ontwerp-besluit uw zienswijze zich richt (bestemmingsplan of vergunning). Voor zover de zienswijze zich richt op het ontwerp-bestemmingsplan, zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan. Het besluit op de aanvragen omgevingsvergunning zal genomen worden door het college van burgemeester en wethouders.

 

Domburg, 28 maart 2018.

Burgemeester en wethouders van Veere,

De secretaris, De burgemeester

J.F.M. Steinbusch R.J. van der Zwaag

 

Naar boven