BEKENDMAKING ONTWERPBESTEMMINGSPLAN Buitengebied, Knol 7 Hoek EN ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

Logo Terneuzen

Ontwerpbestemmingsplan en omgevingsvergunning (gecoördineerde procedure)

 

Burgemeester en wethouders van Terneuzen maken bekend dat zij, op grond van de artikelen 3.8 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening, alsmede artikel 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, ter inzage leggen:

  • het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, Knol 7, Hoek

  • de (ontwerp) omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuwe woning (1.250 m³)

Doel bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Het doel van dit bestemmingsplan is het mogelijk maken van een nieuwe grotere burgerwoning (1.250 m³) en de bestaande woning als Nieuwe Economische Drager (NED), in de vorm van verblijfsrecreatie, te fungeren. De omgevingsvergunning maakt de bouw van de nieuwe burgerwoning op het adres Knol 7 in Hoek mogelijk.

Coördinatieregeling

Artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en de coördinatieregeling 2014 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk kunnen worden doorlopen. De voorbereiding en de bekendmaking van verschillende besluiten worden dan tegelijk behandeld. Omdat voor de realisatie van het plan meerdere besluiten nodig zijn worden om die reden het bestemmingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunning.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen ter inzage van donderdag 29 maart 2018 tot en met woensdag 9 mei 2018. De openbare voorbereidingsprocedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht is van toepassing. Het ontwerpbestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0715.BPBG16-ON01 is te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op http://www.terneuzen.nl/Inwoners_Terneuzen/Wonen/Bestemmingsplannen.

De ontwerp omgevingsvergunning met identificatienummer W-AOV170303 is op de website beschikbaar. De stukken kunnen ook digitaal worden ingezien bij de publieksbalies in Terneuzen en Axel. Wij vragen u voor het inzien van de stukken een telefonische afspraak te maken via telefoonnummer 14 0115.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad (bestemmingsplan) of het college van burgemeester en wethouders (omgevingsvergunning) van de gemeente Terneuzen, postbus 35, 4530 AA Terneuzen. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen maakt u een afspraak met de heer M. Waterman van het team Planvorming, telefoon 140115 (vanuit het buitenland 0031 115 455000). Van een mondelinge zienswijze maken wij een verslag. Een zienswijze kunt u ook per email indienen bij wro@terneuzen.nl.

 

Terneuzen, 28 maart 2018

Burgemeester en wethouders van Terneuzen,

De secretaris, J.G. Princen

De burgemeester, J.A.H. Lonink

Naar boven