Bestemmingsplan Onze Lieve Vrouwestraat Ospel

Logo Nederweert

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Onze Lieve Vrouwestraat Ospel

Het plan betreft een gedeeltelijke herziening van de beheersverordening Ospel voor de locatie Onze Lieve Vrouwestraat 18 en 20. De herziening heeft als doel de huidige bedrijfsbestemming om te zetten in een verkeer/woonbestemming om zodoende de realisatie van circa 21 woningen mogelijk te maken. Tegen het ontwerp zijn zes zienswijzen ingekomen. De raad heeft het plan gewijzigd vastgesteld. De binnenplanse ontheffingsmogelijkheid om hoofdgebouwen in de zijdelingse perceelsgrens toe te staan is aangepast waardoor dit nog enkel mogelijk is voor hoofdgebouwen met een maximum goothoogte van 3,5 meter en bouwhoogte van 7 meter. Daarnaast is een milieuzone opgenomen met een straal van 10 meter rondom het naastgelegen bedrijfspand waarbinnen geen geluidgevoelige objecten mogen worden gerealiseerd. (NL.IMRO.0946.BPOLVstraat18-VA01)

Voor 4 appartementen in dit plan is een hogere grenswaarde vastgesteld, kenmerk HW 2017001.

U kunt de stukken inzien binnen zes weken na de dag van publicatie, van 12 januari tot en met 22 februari 2018, bij de centrale klantenbalie, op afspraak, via www.nederweert.nl--> plannen en projecten à bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het indienen van beroep is mogelijk voor belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend of die buiten hun schuld niet in staat waren om een zienswijze in te dienen. Het indienen van schriftelijk beroep is mogelijk binnen de inzagetermijn bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van Raad van State, adres Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

U kunt gelijktijdig vragen om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van bovengenoemde Afdeling. Het bestemmingsplan treedt daags na de beroepstermijn in werking, tenzij er een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het vaststellingsbesluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Raadpleeg deze bekendmaking op onze website voor meer informatie. Bellen mag ook met dhr. C. Damoiseaux van team Samenleving.

 

Nederweert, 11 januari 2018

De raad van de gemeente Nederweert

Naar boven