Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai Coevorderstraatweg 69 te Noordscheschut

Logo Hoogeveen

Ontwerpbestemmingsplan

Het college van B&W heeft voor het kavel plaatselijk bekend als  Coevorderstraatweg 69 te Noordscheschut een bestemmingsplan voorbereid. Met dit bestemmingsplan wordt het mogelijk om de bestaande showroom, autogarage en bijbehorende bedrijfswoning aan de Coevorderstraatweg 69 te verbouwen en te gebruiken als een tweetal woningen.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 29 maart 2018  tot en met 9 mei 2018 ter inzage bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. U kunt de stukken ook raadplegen op http://www.hoogeveen.nl/Wonen_en_Leven/Bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0118.2017BP8015002-ON01.

Reageren

Tijdens de inzagetermijn kunt u uw zienswijze over dit ontwerpplan bij de gemeenteraad indienen. Dit kan schriftelijk via Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen. U kunt ook mondeling uw zienswijze kenbaar maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met Lysbeth Schockman via telefoonnummer 14 0528. Wij maken ingediende zienswijzen openbaar. Wanneer u vindt dat uw zienswijze of een deel daarvan niet openbaar mag worden gemaakt, dan zullen wij die informatie vertrouwelijk behandelen als hierop de weigeringsgronden van de Wet openbaarheid van bestuur van toepassing zijn.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

De Wet geluidhinder geeft aan dat de geluidsbelasting op de gevels van nieuwe woningen bij voorkeur niet hoger mag zijn dan 48 dB. Op grond van toetsing aan de Wet geluidhinder blijkt dat voor de in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen woning sprake is van een overschrijding van die voorkeursgrenswaarde. Maatregelen ter reductie van de geluidsbelasting zijn niet mogelijk of doelmatig. Gelet op artikel 83 Wgh is het college van burgemeester en wethouders dan bevoegd een hogere grenswaarde (tot de wettelijk bepaalde maximaal toelaatbare waarde) vast t stellen.

Voor het mogelijk maken van woningbouw aan de Coevorderstraatweg 69 te Noordscheschut heeft het college van B&W hogere grenswaarden wegverkeerslawaai  en railverkeerslawaai vastgesteld op basis van de Wet geluidhinder. De maximale hogere grenswaarde bedraagt 55 dB voor wegverkeerslawaai afkomstig van de Coevorderstraatweg.  

Inzage

Het hiertoe opgestelde ontwerpbesluit hogere grenswaarde met bijbehorende stukken ligt tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. U kunt het ontwerpbesluit hogere grenswaarde ook raadplegen via de hierboven genoemde pagina op de gemeentelijke website.

 

Tijdens de inzagetermijn(29 maart 2018 - 9 mei 2018) kunnen tegen dit besluit enkel belanghebbenden een mondelinge of schriftelijke zienswijze indienen. Wij wijzen u er op dat een schriftelijke zienswijze op het ontwerpbesluit hogere grenswaarde bij het college van burgemeester en wethouders ingediend moet worden. Indien u mondeling uw zienswijze wilt geven moet u vooraf een afspraak maken. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met Mark Hoogvliet via telefoonnummer 14 0528

 

Naar boven