Besluit van de directeur-generaal van Energie, Telecom en Mededinging van 20 maart 2018, nr. 18041782, houdende wijziging van het Besluit ondermandaat, volmacht en machtiging voor het directoraat-generaal voor Energie, Telecom en Mededinging van het Ministerie van Economische Zaken 2015

20 maart 2018

DGETM/18041782

De directeur-generaal van Energie, Telecom en Mededinging,

Gelet op artikel 19 van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 2017;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit ondermandaat, volmacht en machtiging voor het directoraat-generaal voor Energie, Telecom en Mededinging van het Ministerie van Economische Zaken 2015 wordt als volgt gewijzigd:

A

Onder verlettering van artikel 1, onderdeel g tot h, wordt een onderdeel ingevoegd luidende:

g. de programmamanager DTC:

de programmamanager Digital Trustcenter van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat;.

B

Na artikel 5 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 5a

  • 1. Aan de programmamanager DTC wordt ondermandaat, volmacht en machtiging verleend voor aangelegenheden op zijn werkterrein met dien verstande dat het aangaan van financiële verplichtingen een bedrag van € 50.000 per verplichting niet te boven gaat.

  • 2. Aan de programmamanager DTC wordt tevens voor de onder hem ressorterende medewerkers ondermandaat, volmacht en machtiging verleend voor:

    • a. het verlenen van verlof en kort buitengewoon verlof;

    • b. het verlenen van zwangerschaps-, bevallings-, en ouderschapsverlof;

    • c. het accorderen van P-Direkt aanvragen;

    • d. het aangaan van verplichtingen inzake de opleiding van personeel;

    • e. het accorderen van aanvragen voor dienstreizen en het goedkeuren van reiskostendeclaraties binnen en buiten de Europese Unie.

C

Artikel 6 komt te luiden:

  • 1. De uit dit besluit voor de directeuren voortvloeiende bevoegdheden gaan in geval van afwezigheid over op hun plaatsvervanger. Bij afwezigheid van zowel de directeur als zijn plaatsvervanger gaan de uit dit besluit voortvloeiende bevoegdheden over op een ander lid van het betrokken management-team.

  • 2. De uit dit besluit voor de programmamanager DTC voortvloeiende bevoegdheden gaan in geval van afwezigheid over op een aangewezen lid van het betrokken management-team.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 februari 2018.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 20 maart 2018

S. Gaastra directeur-generaal van Energie, Telecom en Mededinging

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen 6 weken na de dag van dagtekening van deze Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken & Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK ’s-Gravenhage.

Naar boven