Vaststelling bestemmingsplan Hollendewagenweg 21 Werkhoven, gemeente Bunnik

Logo Bunnik

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat de gemeenteraad van Bunnik op 8 maart 2018 het bestemmingsplan Hollendewagenweg 21 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen voor iedereen ter inzage met ingang van vrijdag 30 maart 2018 gedurende zes weken (tot en met het einde van de beroepstermijn).

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het voorliggend bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van 2 zorgappartementen in de voormalige stallen van het gemeentelijk monument “Hoeve Sterkwijk” aan de Hollendewagenweg 21 in Werkhoven. Om 24-uurs zorg te kunnen verlenen wordt een nieuwe beheerderwoning gerealiseerd in de bestaande schuur bij de dwarshuisboerderij. Door de nieuwe activiteiten kan de monumentale bebouwing worden opgeknapt en in stand worden gehouden.

Het plan is in strijd met het bestemmingsplan “Buitengebied Bunnik 2011”, aangezien het perceel, met uitzondering van het woongedeelte van de boerderij, een agrarische bestemming heeft.

Voorliggende partiële herziening van het bestemmingsplan maakt de nieuwe activiteiten planologisch mogelijk.

 

De wijzigingen ten opzichte van het terinzage gelegde ontwerpbestemmingsplan betreffen de volgende punten:

In de toelichting zijn de beschrijvingen van de bestaande bebouwing eenduidig vervangen door “voorhuis”, “achterhuis”, “schaapskooi”, “kapschuur” en “zomerhuis”. De toevoeging monumentaal wordt alleen nog genoemd in het geval van de schaapskooi, het voorhuis, achterhuis of het ensemble “Hoeve Sterkwijk”.

In de regels is Artikel 3 Agrarisch met waarden – Landschap opgenomen, waarbij binnen de schaapskooi opslag ten behoeve van het agrarisch bedrijf op Hollendewagenweg 8 is toegestaan (gekoppeld aan bouwvlak). De bestemming ‘Groen’ blijft nog wel aanwezig op de grens van het perceel om de driftreducerende haag mogelijk te maken.

In het bestemmingsplan is het plangebied verkleind tot het gedeelte waar de twee zorgappartementen en de beheerderswoning worden gerealiseerd. Het andere gedeelte heeft reeds een woonbestemming en blijft ongewijzigd. Hiermee komt de verbeelding in overeenstemming met het onderzoeksgebied in het spuitzoneonderzoek.

Het spuitzoneonderzoek (bijlage 7 bij de toelichting) is op enkele onderdelen aangepast. Er wordt niet meer uitgegaan in het onderzoek dat de betreffende sloot een watertoevoerend oppervlaktelichaam is. In het onderzoek wordt thans uitgegaan van een minimale driftreductie van 75% in plaats van 90%, zoals die per 1 januari 2018 is ingegaan in verband met het gewijzigde Activiteitenbesluit milieubeheer.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het plan is binnen de genoemde termijn als volgt digitaal raadpleegbaar:

Het plan is volledig digitaal raadpleegbaar op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0312.bpWHVhollendeww21-va01 .

De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0312/NL.IMRO.0312.bpWHVhollendeww21-va01 .

U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk.

 

 

Beroep instellen

Met ingang van vrijdag 30 maart 2018 kan gedurende zes weken (tot en met donderdag 10 mei 2018) beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

 

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te hebben gebracht;

  • een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorzie-ning wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Meer informatie hierover vindt u op www.raadvanstate.nl

Naar boven