Omgevingsvergunning inzake het oprichten van studentenhuisvesting aan de Sneeuwberglaan (voormalig Opel Hekkert-terrein) te Vaals

Logo Vaals

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals maakt bekend dat zij op basis van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning hebben verleend voor het afwijken van het Bestemmingsplan ‘Selzerbeek’, ten behoeve van het realiseren van 2 gebouwen voor 110 zelfstandige studenteneenheden met bijbehorende fietsenstalling, het vellen van een houtopstand , het realiseren van een in-/ uitrit, het realiseren van parkeerplaatsen en het realiseren van een keermuur op het perceel.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Sneeuwberglaan en de Burg. Rhoenstraat, is gelegen op het voormalige Opel-Hekkert terrein naast de Lidl en kadastraal bekend gemeente Vaals, sectie A, nummers 8528, 8533 en 10640 (ged.).

De omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

  • 1.

    Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening,

  • 2.

    Een houtopstand vellen of te doen vellen,

  • 3.

    Aanleggen/veranderen van een inrit-/ uitweg,

  • 4.

    Bouwen.

De ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken (waaronder de door de gemeenteraad afgegeven ontwerp-verklaring van geen bedenkingen) heeft vanaf vrijdag 17 november 2017 voor een periode van zes weken inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn 5 zienswijzen ingediend, die niet hebben geleid tot weigering van de omgevingsvergunning.

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 19 februari 2018 besloten om naar aanleiding van deze aanvraag een Verklaring van geen bedenkingen te verlenen, alsmede om geen exploitatieplan vast te stellen.

Beroep

De verleende omgevingsvergunning en de daarbij bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 30 maart 2018 voor een periode van zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Vaals. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 16.00 uur. De omgevingsvergunning wordt tevens gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatiecode NL.IMRO.0981.OVStudhvSneeuwberg-VG.01).

Tegen dit besluit kan gedurende bovengenoemde periode van 6 weken schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Limburg, sector Bestuursrecht, te Roermond (postbus 950, 6040 AZ Roermond), wanneer u:

  • -

    belanghebbende bent en;

  • -

    tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerpbesluit (of aantoont dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest).

Voor het behandelen van het beroepschrift door de rechtbank is griffierecht verschuldigd.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift vangt aan met ingang van de dag na die waarop het vaststellingsbesluit ter inzage is gelegd en bedraagt zes weken. Tevens kan de indiener van een beroepschrift op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, de president van het Team Bestuursrecht van de Rechtbank Limburg verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien de indiener van het beroepschrift van mening is dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, vereist is.

 

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemdesite voor de precieze voorwaarden.

Naar boven