Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 21 maart 2018, 2018-0000027486, tot wijziging van de Subsidieregeling kansen voor alle kinderen 2017

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 3, eerste lid, van de Kaderwet SZW-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I. WIJZIGING SUBSIDIEREGELING KANSEN VOOR ALLE KINDEREN 2017

De Subsidieregeling kansen voor alle kinderen 2017 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 15 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid wordt ‘DUS-I’ vervangen door ‘het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, afdeling Budgetbeheer, Secretariaat en Bedrijfsvoering SZI’ en wordt ‘www.dus-i.nl/kansenvoorallekinderen’ vervangen door ‘www.rijksoverheid.nl/kansenvoorallekinderen’.

2. In het tweede lid wordt ‘de Rijksdienst Caribisch Nederland Unit SZW’ vervangen door ‘het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, directie Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering, afdeling Uitvoering Van Beleid’ en wordt na ‘dat beschikbaar is’ ingevoegd ‘op www.uitvoeringvanbeleidszw.nl en’.

B

In artikel 16, vijfde lid, vervalt onderdeel d, onder vernummering van onderdeel e tot d.

ARTIKEL II. INWERKINGTREDING

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 21 maart 2018

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, T. van Ark

ALGEMENE TOELICHTING

In artikel 15 worden de websites genoemd waar het aanvraagformulier is gepubliceerd en waar dit formulier moet worden ingediend. De onderhavige wijziging is noodzakelijk door een verandering in de wijze waarop de uitvoering van de subsidieregeling binnen het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is belegd.

Voor Europees Nederland is het aanvraagformulier voor het komende tijdvak te vinden op www.rijksoverheid.nl/kansenvoorallekinderen. Het formulier kan vervolgens elektronisch worden ingediend bij sub.reg.kinderarmoede@minszw.nl of per post bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, afdeling Budgetbeheer, Secretariaat en Bedrijfsvoering SZI.

Voor Caribisch Nederland is het aanvraagformulier voor het komende tijdvak te vinden op www.uitvoeringvanbeleidszw.nl en op www.Rijksdienstcn.com. Het formulier kan vervolgens elektronisch worden ingediend bij kansenvoorallekinderenCN@minszw.nl of per post bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, directie Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering, afdeling Uitvoering Van Beleid.

Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt op te merken dat de Subsidieregeling kansen voor alle kinderen 2017 in de tweede helft van 2018 zal worden geëvalueerd. Hierbij wordt bezien hoe die regeling zich verhoudt tot de bestaande infrastructuur op het gebied van armoedebestrijding. Naar aanleiding van de evaluatie wordt vastgesteld of, en zo ja op welke wijze, de subsidieregeling vanaf 2019 wordt aangepast. Voor Caribisch Nederland komt de evaluatie tot stand in samenspraak met de openbare lichamen.

Artikelsgewijze toelichting

Artikel I. Wijziging Subsidieregeling kansen voor alle kinderen 2017

Onderdeel A (artikel 15, eerste en tweede lid, subsidieaanvraag)

In het artikel is gewijzigd bij wie en via welke website(s) subsidieaanvragers hun subsidieaanvraag kunnen indienen. In afwijking van het vorige tijdvak, dienen de aanvragen voor zowel Europees Nederland als Caribisch Nederland te worden ingediend bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Onderdeel B (artikel 16, vijfde lid, projectsubsidie)

In het artikel werd abusievelijk 2 keer vermeld dat in de beschikking tot verlening van subsidie wordt bepaald in welke periode de subsidiabele activiteiten dienen te worden uitgevoerd. Met deze wijziging wordt dat hersteld.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, T. van Ark

Naar boven