KENNISGEVING VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNING UITBREIDING CENTRUMKERK GELDERMALSEN

Logo Geldermalsen

Burgemeester en wethouders van Gemeente Geldermalsen maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een vergunning hebben verleend voor een aanbouw, gemeenschapshuis, bij de Centrumkerk aan de Kerkstraat 38 in Geldermalsen bestaande uit de activiteiten:

 

  • 1.

    Bouwen – Art. 2.1 lid 1.a Wabo;

  • 2.

    Werk of werkzaamheden uitvoeren – Art. 2.1 lid 1.b Wabo

  • 3.

    Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening – Art. 2.1 lid 1.c Wabo;

  • 4.

    Handelingen met gevolgen voor beschermde monumenten – Art. 2.1 lid 1.f Wabo.

 

De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 12 januari 2018 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis te Geldermalsen.

De omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken kunnen op afspraak worden ingezien. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt ze via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl.

De stukken zijn tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kunt u zoeken op ID-nummer: NL.IMRO.0236.GMDKerkstraat38-VSG1.

Ten behoeve van het project zullen vier bomen ten noorden van het kerkgebouw worden gekapt. Hiervoor is geen vergunning nodig. Herplant zal plaatsvinden aan de zuidzijde van het kerkgebouw.

 

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m donderdag 22 februari 2018) kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend beroep instellen bij de Rechtbank Gelderland, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Dit geldt ook voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend.

Voor het instellen van beroep moet u een beroepschrift indienen. Het beroepschrift is een brief waarin u uitlegt waarom u het niet eens bent met het besluit van de gemeente.

 

U moet uw beroepschrift binnen zes weken na de bekendmaking van het besluit van de gemeente versturen. Is uw beroepschrift niet binnen zes weken bij de rechtbank ingediend, dan verspeelt u in principe uw recht om beroep in te stellen.

 

In uw beroepschrift moet u in ieder geval vermelden:

  • 1.

    uw naam en adres;

  • 2.

    de datum waarop u het beroepschrift schrijft;

  • 3.

    de omschrijving van het besluit (op uw bezwaarschrift), met zo mogelijk een kopie hiervan;

  • 4.

    de reden waarom u beroep instelt;

  • 5.

    uw handtekening. U moet het beroepschrift ondertekenen.

 

U kunt ook beroep instellen door het invullen van een webformulier. Het webformulier kunt u vinden op de site www.rechtspraak.nl

 

Voorlopige voorziening

Tijdens de beroepsprocedure geldt het genomen besluit. Het kan zijn dat dit besluit intussen onherstelbare gevolgen voor u heeft. Meestal kunt u dan tegelijk met uw beroepschrift of tijdens de beroepsprocedure een voorlopige voorziening vragen aan de rechter. Dit betekent dat een speciale regeling kan worden getroffen voor de periode dat uw beroepschrift nog in behandeling is. Een voorlopige voorziening moet u vragen aan het rechterlijk college waar u in beroep gaat of bent gegaan.

 

Inwerkingtreding

De beschikking treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Hebben u of derde belanghebbenden er veel belang bij dat dit besluit niet in werking treedt, dan kan een voorlopige voorziening worden gevraagd.

Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd treedt de beschikking pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen.

 

Griffierecht

Als u beroep instelt of een voorlopige voorziening vraagt, moet u griffierecht betalen. Voor informatie over de actuele tarieven voor griffierecht kunt u de website www.rechtspraak.nl raadplegen of de rechtbank bellen.

Naar boven