Ontwerp bestemmingsplan Bedrijventerreinen gemeente Epe en planMER

Logo Epe

 

Burgemeester en wethouders van Epe maken bekend dat met ingang van 29 maart 2018 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp bestemmingsplan Bedrijventerreinen gemeente Epe inclusief het bijbehorende planMER.

Dit bestemmingsplan omvat de twee bedrijventerreinen Kweekweg in Epe en Eekterveld in Vaassen. Het bestemmingsplan is een actualisatie van de bestemmingsplannen bedrijventerrein Kweekweg en bestemmingsplan Eekterveld. Deze beide plannen worden nu samengevoegd in één bestemmingsplan. Het plangebied omvat ook de geluidzone rondom het (geluid)gezoneerde terrein Kweekweg, te weten het gebied tussen de plangrens van het ontwerpbestemmingsplan en de buitengrens van de geluidzone. Voor het geluidgezoneerde terrein Kweekweg is een geluidruimteverdeelplan opgesteld. Hierin wordt de beschikbare geluidruimte binnen de vastgestelde maximaal toelaatbare geluidbelastingen (MTG) optimaal verdeeld. Het geluidruimteverdeelplan draagt bij aan de zonebewaking en het voorkomen van overschrijdingen.

Voor de onderbouwing van het bestemmingsplan is een milieueffectrapport (planMER) gemaakt en wordt een m.e.r.-procedure gevolgd. Deze procedure is bedoeld om het milieubelang volwaardig en vroegtijdig in de plan- en besluitvormingsprocedure een plaats te geven. Het planMER geeft de te verwachten milieueffecten weer van de mogelijkheden die het bestemmingsplan biedt. Onderdeel van het milieueffectrapport is een passende beoordeling, dit omdat significant negatieve effecten op de nabijgelegen Natura 2000-gebied ‘Veluwe’ op voorhand niet zijn uit te sluiten.

U kunt het bestemmingsplan, inclusief bijbehorend planMER inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’. Vervolgens kunt u het bestemmingsplan oproepen op het scherm, bijvoorbeeld door uw adres in te typen of in te zoomen op de kaart. U kunt ook de plan-ID ingeven: NL.IMRO.0232.EVA001Bedrijventer-OBP1, of deze link gebruiken: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0232.EVA001Bedrijventer-OBP1

De bronbestanden zijn beschikbaar op:

http://epe.gemeentedocumenten.nl/NL.IMRO.0232.EVA001Bedrijventer-OBP1 

Tijdens de bovengenoemde periode ligt het bestemmingsplan met bijbehorende planMER op werkdagen van 08:00 tot 12:00 uur (op woensdag van 8:00 tot 17:00 uur en van 17:00 tot 20:00 uur op afspraak) ter inzage bij de Publieksbalie in het gemeentehuis te Epe. Het bestemmingsplan is ook in te zien via www.epe.nl onder Bekendmakingen – Planologie, bouwen en wonen.

Inloopbijeenkomst

Op maandag 23 april wordt van 17:00 uur tot 20:00 uur in het gemeentehuis in Epe een inloopbijeenkomst gehouden. Tijdens deze bijeenkomst ligt het bestemmingsplan ter inzage en kunt u vragen stellen aan de medewerkers. U kunt tijdens de inloopbijeenkomst het gemeentehuis binnenkomen via de zij-ingang, aan de kant van het Sint Martinusplein.

Reageren?

Een ieder kan tijdens de bovengenoemde periode van zes weken een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan en bijbehorende planMER naar voren brengen bij de gemeenteraad van Epe. Dit kan op de volgende manieren:

  • 1.

    Per post op het volgende adres: Postbus 600, 8160 AP Epe;

  • 2.

    Mondeling. Maak hiervoor een afspraak maken met mevrouw K.C.M. Olieman van de afdeling Ruimte, eenheid Ontwikkeling (tel.  140578)

    •  

    Epe, 28 maart 2018

      

 

Naar boven