Ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Leek – Wethouder Iwe Hutstraat 28, besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en besluit vaststelling hogere waarde

Logo Leek

Burgemeester en wethouders van Leek maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend:

De gemeenteraad van Leek heeft bij besluit van 20 december 2017 het bestemmingsplan Leek – Wethouder Iwe Hutstraat 28 ongewijzigd vastgesteld.

Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen, daar het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd.

Burgemeester en wethouders van Leek hebben bij besluit van 21 november 2017 op grond van de wet geluidhinder besloten tot vaststelling van een hogere grenswaarde voor bouwblok 4 (zuidelijk gelegen in plangebied) gelegen langs de weg Lindensteinlaan zoals bedoeld in deze wet.

 

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van de locatie van voormalige openbare basisschool De Tweemaster met gymzaal op de percelen Wethouder Iwe Hutstraat 28 en 28-I in Leek.

Woningcorporatie Wold en Waard heeft voor deze locatie een woningbouwplan ontwikkeld voor de bouw van 24 sociale huurwoningen. Het plangebied bestaat uit 4 bouwblokken met elk 6 aaneen gebouwde woningen. De herontwikkeling van dit gebied betreft een partiële wijziging van het in 2016 door de raad vastgestelde bestemmingsplan Leek - Woonwijken.

 

Hogere grenswaarde

Uit het akoestisch onderzoek (bijlage bij het bestemmingsplan) blijkt dat als gevolg van het wegverkeer op de Lindensteinlaan een geluidbelasting optreedt van 52 dB op bouwblok 4 (zuidelijk gelegen in plangebied) waar, op grond van het bestemmingsplan, de nieuwbouw van 6 aaneen gebouwde woningen wordt toegestaan. Omdat bron- of overdrachtsmaatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, hebben burgemeester en wethouders van Leek bij besluit van 21 november 2017 hogere grenswaarde vastgesteld.

 

Ter inzage

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Leek-Wethouder Iwe Hutstraat 28 met de daarop betrekking hebbende stukken, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit vaststelling hogere waarde liggen vanaf 11 januari 2018 gedurende zes weken tijdens openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij het Klantcontactcentrum, Tolberterstraat 66 te Leek. Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Leek-Wethouder Iwe Hutstraat 28 met de daarop betrekking hebbende stukken, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit vaststelling hogere waarde zijn te raadplegen via de website www.leek.nl. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (plancode: NL.IMRO.0022.BPLE17HERS1-VA01). De bronbestanden van het plan zijn via de website van de gemeente te verkrijgen.

 

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit vaststelling hogere waarde worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor de behandeling van beroep is griffierecht verschuldigd. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze tijdig naar voren te brengen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

 

 

 

 

Naar boven