Vaststelling bestemmingsplan Fietsenstalling Lijnbaansgracht t.h.v. nr. 234A (De Melkweg) en besluit tot verlenen van de bijbehorende omgevingsvergunning voor activiteiten bouwen en slopen in beschermd stadsgezicht, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht het volgende bekend:

 

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 14 februari 2018 het bestemmingsplan Fietsenstalling Lijnbaansgracht t.h.v. nr. 234A (De Melkweg) gewijzigd vastgesteld. De bestuurscommissie van stadsdeel Centrum van de gemeente Amsterdam heeft op 21 maart 2018 besloten tot verlening van de omgevingsvergunning voor het realiseren van de fietsenstaling bestaande uit de activiteit bouwen en slopen in een beschermd stadsgezicht.  

 

Coördinatieregeling

 

Op deze procedure is de coördinatieregeling uit artikel 3.30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing verklaard om de procedure van het bestemmingsplan Fietsenstalling Lijnbaansgracht t.h.v. nr. 234A (De Melkweg) en de omgevingsvergunning te coördineren.

 

Omschrijving van het plan

Het bestemmingsplan maakt een bouwwerk in het water van de Lijnbaansgracht ter hoogte van De Melkweg voor het stallen van fietsen mogelijk. Het bouwwerk zal een groot deel van de gracht overkluizen en plaats bieden aan ruim 500 fietsen. De fietsenstalling maakt onderdeel uit van het Programma (brom)fietsparkeren van het project Herinrichting Leidseplein en zorgt er samen met de andere oplossingen (stallingen in de openbare ruimte en een ondergrondse fietsenstalling onder het Kleine Gartmanplantsoen ) voor dat er voldoende stallingsgelegenheid is in de omgeving van het Leidseplein. De omgevingsvergunning zorgt ervoor dat het bouwwerk gebouwd kan worden en dat de bestaande bouwwerken in de openbare ruimte gesloopt kunnen worden.

 

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan voor de volgende onderdelen.

 

In artikel 4.4.2 van de regels van het ontwerpbestemmingsplan zal onderdeel d komen te vervallen;

In artikel 1.21 van de regels van het ontwerpbestemmingsplan is de definitie van ‘bodemverstoring’ gewijzigd van ‘elke vorm van grondverzet’ naar ‘ elke vorm van grondverzet, met uitzondering van het aanbrengen van funderingen’. De omgevingsvergunning is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd in die zin dat

de stukken behorende bij de aanvraag omgevingsvergunning met OLO nummer 2932015 worden aangevuld met een verlichtingsplan die op en nabij de vlonder zal worden aangebracht.  

 

 

Terinzagelegging

 

Het gewijzigde bestemmingsplan Fietsenstalling Lijnbaansgracht t.h.v. nr. 234A (De Melkweg) en de omgevingsvergunning liggen met de daarbij behorende stukken met ingang vanaf 22 maart 2018 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij het Stadsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14020 of kijk op www.amsterdam.nl / adressengids/stadsloketten/stadsloket-centrum. Het bestemmingsplan Fietsenstalling Lijnbaansgracht t.h.v. nr. 234A (De Melkweg) met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.A1604BPSTD-VG01

 

Beroep

 

Op grond van artikel 8.3 Wro worden het bestemmingsplan en alle hierboven genoemde gecoördineerde besluiten voor de mogelijkheid van beroep als een besluit aangemerkt.

 

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang vanaf 23 maart 2018 gedurende zes weken beroep instellen tegen de gecoördineerde besluiten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze in te dienen. Tevens kan door een belanghebbende beroep worden ingesteld tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Inwerkingtreding

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en alle hierboven genoemde gecoördineerde besluiten treden in werking daags na afloop van de hierboven genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

 

Voorlopige voorziening

 

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. In dien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Het verzoek dient te worden geadresseerd aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Amsterdam, 21 maart 2018

Burgemeester en wethouders van Amsterdam

J.J. van Aartsen, waarnemend burgemeester

A.H.P. Van Gils, gemeentesecretaris

Naar boven