Ontwerp Verklaring van geen bedenkingen en ontwerp omgevingsvergunning ‘Herenweg-Lokhorstlaan, Warmond’ ter inzage

Logo Teylingen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, gelet op artikel 2.1, 2.10 en 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de ontwerp omgevingsvergunning en ontwerp verklaring van geen bedenkingen voor ‘ het realiseren van 33 appartementen en 6 rijwoningen, Herenweg/Lockhorstlaan/ Van Duvenvoordestraat/ Van Leydenstraat te Warmond ter inzage ligt.  

Op 14 maart 2018 is de ontwerp omgevingsvergunning dit gepubliceerd bij de Gemeenteberichten in de plaatselijke krant.

Ontwerpverklaring van geen bedenkingen

Op 30 maart 2017 heeft de gemeenteraad een ontwerp verklaring van geen bedenkingen afgegeven zoals bedoeld in artikel 2.27 van de Wabo, voor het afwijken van het bestemmingsplan ‘ Kom Warmond, 2009’.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en alle daarbij behorende stukken en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen liggen vanaf 15 maart ter inzage.

Dit is in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening

Plangebied

Het plangebied betreft de percelen van Leydenstraat 2-24, Van Duvenvoordestraat 27-41, Herenweg 39a-39h, Lockhorstlaan 2-8 te Warmond.

Inhoud plan

De aanvraag betreft 33 sociale huurappartementen en 6 grondgebonden rijwoningen, hiervoor worden 32 huurappartementen gesloopt.

In het geldende bestemmingsplan Kom Warmond, 2009 heeft deze locatie de bestemmingen ‘Wonen’ en ‘ Tuin’. De afwijking tussen aanvraag en bestemmingsplan zit op de overschrijding van het bouwvlak binnen de bestemming  ‘Wonen’ en deels ‘Tuin’, de functie wonen blijft gehandhaafd. Een deel van het plangebied, aan de zuidzijde van de Herenweg, ligt binnen de dubbelbestemming ‘Beschermd dorpsgezicht’.

De aanvraag betreft het afwijken van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.1, eerste lid, onder c en 2.12, eerste lid onder a, onder 3◦ van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Met dit woningbouwplan wordt beoogde om de ruimtelijke kwaliteit ter plaatse te verhogen, voldoende en kwalitatieve sociale huurwoningen te realiseren, conform de woningbehoefte. Daarnaast is er sprake van geringe mate van afwijking van het vigerende bestemmingsplan waardoor er bereidheid is om de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen, mits er sprake is van een goede ruimtelijke ordening. Dit blijkt uit het raadsbesluit ‘ ontwerp verklaring van geen bedenkingen’ van 30 maart 2017.

Uit de nu voorliggende onderbouwing blijkt de sprake is van een goede ruimtelijke

ordening.

Ter inzage

De ontwerp omgevingsvergunning en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen met ruimtelijke onderbouwing en plankaart liggen vanaf donderdag 15 maart 2018 tot en met woensdag 26 april 2018 ter inzage.

Inzien

U kunt de ontwerp omgevingsvergunning en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen inzien op het Gemeentekantoor in Sassenheim.

De digitale versie van de ontwerp vergunning en ontwerp verklaring van geen bedenkingen kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.teylingen.nl onder– “Bouwen en Wonen” – “Bestemmingsplannen” – “Warmond” – “ontwerp vergunning ‘ Herenweg- Lockhorstlaan, Warmond” vindt u een link naar het digitale bestanden.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit Ruimtelijke Ordening de digitale versie beslissend.)

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat de ontwerp omgevingsvergunning en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout, telefoon 14-0252.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Teylingen via emailadres: gemeente@teylingen.nl.

Openbaar

Wanneer u een zienswijze indient, dan kan iedereen deze zienswijze op de website www.teylingen.nl inzien. Uw zienswijze wordt niet geanonimiseerd. Hierdoor worden uw naam, adres en woonplaats op het internet zichtbaar.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Josephine Braam van domein ruimte via 14-0252 of via de email: jac.braam@hltsamen.nl.

 

Naar boven