Vastgesteld paraplubestemmingsplan /partiële herziening beheersverordeningen.

Logo Harlingen

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat de gemeenteraad van Harlingen op 21 februari 2018 hebben vastgesteld:

  • 1.

    het paraplubestemmingsplan gemeente Harlingen;

  • 2.

    de partiële herziening beheersverordeningen gemeente Harlingen.

 

Wat regelen het paraplubestemmingsplan en de partiële herziening beheersverordeningen?

Deze documenten herzien een groot deel van de bestemmingsplannen en beheersverordeningen in de gemeente Harlingen met betrekking tot het opnemen van een parkeerbepaling. In een bestemmingsplan/beheersverordening mag niet meer verwezen worden naar de steden-bouwkundige bepalingen en dan met name de parkeernormen. Voortaan moet er verwezen naar het geldende beleid ten aanzien van parkeernormen. Ook worden de bestemmings-plannen/beheersverordeningen aangepast op het gebied van het uitsluiten van het bedrijfsmatig stallen/parkeren van auto’s. Met dit bestemmingsplan en de partiële herziening beheers-verordeningen wordt de regeling gemeentebreed qua planologisch regime en omschrijving van autostallingen gelijk getrokken.

 

Vastgestelde documenten ter inzage.

Het vastgestelde paraplubestemmingsplan en de partiele herziening beheersverordeningen liggen met ingang van 26 maart 2018 gedurende 6 weken voor iedereen kosteloos ter inzage bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen. Tevens kunnen ze geraadpleegd worden op de website ruimtelijkeplannen.nl.

 

Indienen beroep tegen paraplubestemmingsplan.

Een belanghebbende kan tegen het vaststellen van het paraplubestemmingsplan binnen bovengenoemde termijn (dus t/m 6 mei 2018 schriftelijk een beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.

Gedurende bovengenoemde termijn kan tevens, indien een beroepschrift is ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.

 

Geen beroep tegen partiële herziening beheersverordeningen.

De partiële herziening beheersverordeningen treedt in werking op de dag volgende op de dag van publicatie van de vastgestelde partiële herziening. Tegen dit besluit is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Harlingen 19-03-2018

Naar boven