Gemeente Bernheze - Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan, exploitatieplan, beeldkwaliteitsplan en besluit hogere waarden ‘Woningbouw de Erven’te Heesch – 21 maart 2018

Logo Bernheze

 

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad van Bernheze op grond van respectievelijk artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, artikel 12 lid 4 Woningwet in zijn vergadering van 1 februari 2018 het bestemmingsplan, het exploitatieplan ‘Woningbouw de Erven’ en het beeldkwaliteitsplan gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens besloot het college van Burgemeester en wethouders op grond van artikel 110c van de Wet geluidhinder in haar vergadering van 12 december 2017 om voor enkele woningen in het plangebied van bestemmingsplan ‘Woningbouw de Erven’ een hogere grenswaarde vast te stellen.

Inhoud

Het bestemmingsplan, het exploitatieplan, het beeldkwaliteitsplan en het besluit hogere waarden zijn alle vier nodig om de nieuwe woonwijk met circa 408 nieuwe woningen te kunnen ontwikkelen. Het plangebied van onderhavig bestemmingsplan is gelegen ten westen van de kern Heesch. Het plangebied wordt in het noorden en oosten begrensd door woningen en diverse bedrijfsgebouwen. In het zuiden en westen grenst het plangebied aan het buitengebied van de gemeente Bernheze.

Het exploitatieplan is nodig voor het publiekrechtelijke kostenverhaal en om nadere eisen te kunnen stellen aan de inrichting van de nieuwe wijk.

Zienswijzen

Tegen het ontwerpbestemmingsplan en –exploitatieplan zijn zienswijzen ingediend. In de nota van zienswijze is de reactie van de raad over de zienswijzen opgenomen. Deze nota is als bijlage opgenomen bij het bestemmingsplan.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, exploitatieplan, beeldkwaliteitsplan liggen met ingang van 22 maart 2018 gedurende zes weken (t/m 2 mei 2018) op afspraak ter inzage in het gemeentehuis aan De Misse 6 in Heesch. Het plan is digitaal raadpleegbaar en te downloaden via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1721.BPWoningbDeErven-vg01). Het beeldkwaliteitsplan en het besluit hogere waarden zijn bijgevoegd bij die bestanden. Het exploitatieplan is via dezelfde website te benaderen, maar heeft een eigen identificatienummer: NL.IMRO.1721.EPWoningbDeErven-vg01.

Beroepsmogelijkheid

Binnen de termijn van inzage kunnen belanghebbenden, tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan en het exploitatieplan, beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt, kunnen enkel tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp beroep instellen.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit en daarmee het bestemmingsplan en exploitatieplan treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit houdt in dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. U dient in het in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

 

Burgemeester en wethouders van Bernheze

Naar boven