Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Uitbreiding winkelcentrum De Koperwiek

Logo Capelle aan den IJssel

Bestemmingsplanidentificatienummer ‘NL.IMRO.0502.PBP17CentrumFase3-4001’

Het college van burgemeester en wethouders maakt op basis van artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn openbare vergadering van 12 maart 2018 het bestemmingsplan ‘Uitbreiding winkelcentrum De Koperwiek’ gewijzigd heeft vastgesteld. Daarnaast heeft de gemeenteraad besloten om voor het bestemmingsplan ‘Uitbreiding winkelcentrum De Koperwiek’ geen exploitatieplan vast te stellen.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘’Uitbreiding winkelcentrum De Koperwiek’’ bestaat uit een deel (midden en noordelijk deel) van het winkelcentrum De Koperwiek, het Stadsplein en de Duikerlaan.

Dit gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan maakt een beperkte uitbreiding van het winkelcentrum ter plaatse van het Stadsplein mogelijk. De uitbreiding op het Stadsplein wordt omgeven door de Rivierweg aan de westzijde en het Stadsplein met aangrenzende bebouwing aan de overige zijden. Ook wordt het mogelijk gemaakt om het winkelcentrum beperkt uit te breiden ter plaatse van het zogenaamde expeditiehofje aan de Duikerlaan.

Inhoud bestemmingsplan

De aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan is de medio 2015 door ons en de eigenaar van het winkelcentrum uitgesproken intentie om aansluitend op het bestaande winkelcentrum het Stadsplein te ontwikkelen tot een kwalitatief hoogwaardig en levendig verblijfsgebied. Dit gebeurt door de volgende activiteiten:

  • 1.

    Sloop van de panden op het Stadsplein, waarin de Rabobank en het horecapaviljoen zijn gevestigd. Hierdoor kan deze ruimte deels toegevoegd worden aan het Stadsplein ter bevordering van de ruimtelijke kwaliteit van het plein;

  • 2.

    Uitbreiding van winkelcentrum De Koperwiek met in ieder geval detailhandel en horeca. Aan de noordzijde wordt het winkelcentrum uitgebreid op het Stadsplein en onder de metrobaan. Hier komt een ruime entree die een uitnodigende routing van en naar het winkelcentrum gaat vormen. Daarnaast zal door de toevoeging van nieuwe winkels aan het Stadsplein een dubbelzijdige bewinkeling van de Centrumpassage mogelijk worden gemaakt;

  • 3.

    Uitbreiding van het winkelcentrum De Koperwiek aan de oostzijde ter hoogte van de Duikerlaan. Hier bevinden zich momenteel de achtergevels van diverse winkelruimten. De Duikerlaan wordt gebruikt voor de bevoorrading van deze winkels. Met dit plan wordt beoogd de betreffende ruimte te bebouwen met in ieder geval winkel- of horecaruimten;

  • 4.

    In het te revitaliseren middendeel van het winkelcentrum (fase 2) gaat minder aan detailhandel gerealiseerd worden dan was voorzien. In het middendeel wordt meer ruimte aan overdekte pleinen en ruimere passages gegeven om de verblijfskwaliteit te verbeteren. In dit bestemmingsplan wordt deze onbenutte ruimte aan detailhandel juridisch-planologisch vastgelegd.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Voor informatie over de bij de vaststelling door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit van 12 maart 2018.

Inzien van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Uitbreiding winkelcentrum De Koperwiek’, de bijbehorende stukken en het raadsbesluit, zijn vanaf donderdag, 22 maart 2018 tot en met woensdag, 2 mei 2018 beschikbaar en raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook liggen deze stukken ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Rivierweg 111, Capelle aan den IJssel. De receptie is van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur geopend.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen, kunnen vanaf donderdag 22 maart 2018 tot en met woensdag 2 mei 2018 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Binnen de genoemde termijn kunnen belanghebbenden ook tegen het besluit van de raad om geen exploitatieplan vast te stellen beroep bij de Afdeling instellen.

Ook kan een ieder tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan binnen genoemde termijn beroep bij de Afdeling instellen.

Tot slot kan aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook nog gevraagd worden een voorlopige voorziening te treffen.

Inwerkingtreding

Dit gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt dit gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Capelle aan den IJssel, 21 maart 2018.

Het college van burgemeester en wethouders

Naar boven