Bestemmingsplan 'Paraplubestemmingsplan Parkeren' vastgesteld

Logo Noordwijk

Het College van Burgemeester en Wethouders van Noordwijk maakt bekend dat de gemeenteraad op 15 maart 2018 het bestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan Parkeren’ op grond van artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening(Wro) gewijzigd heeft vastgesteld.

Aanleiding

Voor 2014 stond de mogelijkheid tot het stellen van parkeereisen voor bouwplannen in de bouwverordening. Per 1 juli 2018 vervalt deze regeling van rechtswege. Vanaf die datum moet de mogelijkheid tot het stellen van parkeereisen geregeld worden in de bestemmingsplannen.

Plangebied

Het plangebied omvat het gehele grondgebied van de Gemeente Noordwijk en wordt begrensd door de gemeentegrens.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan is een thematisch plan en regelt alleen het parkeren. Het plan verankert de mogelijkheid tot het stellen van parkeereisen in het bestemmingsplan, zodat omgevingsvergunningen daaraan getoetst kunnen worden. In het bestemmingsplan wordt verwezen naar de Nota Parkeren en Stallen 2013 en diens opvolger. Het bestemmingsplan is dan ook geen nieuw beleid, maar is slechts de nieuwe manier om het parkeerbeleid juridisch te borgen.

De wijzigingen betreffen een aantal verduidelijkingen in de toelichting en een tweetal aanpassingen in de regels, namelijk in artikel 2 (de reikwijdte); de parkeernormen in het bestemmingsplan Landgoed Sancta Maria blijven van kracht en de lijst is gecompleteerd.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ‘Paraplubestemmingsplan Parkeren’ ligt vanaf 28 maart tot en met 9 mei 2018 ter inzage. Het is in te zien in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.BPPLUparkeren-VA01

Beroep instellen

Vanaf donderdag 29 maart tot en met woensdag 9 mei 2018 kunnen belanghebbenden beroep instellen. Voor ongewijzigde delen kan alleen beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die een zienswijze hebben ingediend of die aantonen redelijkerwijs niet in staat geweest zijn om een zienswijze in te dienen. Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in elk geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de beroepsgronden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Ook kan door belanghebbenden een verzoek voor een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan bovenstaande procedures zijn griffiekosten verbonden.

 

Naar boven