Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan 150 kV kabeltracé Dordrecht Merwedehaven - Alblasserdam

Logo Papendrecht

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders bekend dat een bestemmingsplan met de werknaam: ‘150 kV kabeltracé Dordrecht Merwedehaven - Alblasserdam’ wordt voorbereid. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de realisatie van een ondergrondse hoogspanningsverbinding van het 150 kV station Dordrecht Merwedehaven naar het 150 kV station Alblasserdam. De ondergrondse hoogspanningsverbinding komt te liggen binnen het grondgebied van drie gemeenten, te weten: Alblasserdam, Dordrecht en Papendrecht. In Papendrecht volgt het tracé grotendeels het tracé van de bestaande bovengrondse 150 kV hoogspanningsverbinding Dordrecht Merwedehaven – Alblasserdam en de 150 kV verbinding Alblasserdam – Arkel. Nadere informatie kunt u inwinnen via de projectwebsite van Tennet https://www.tennet.eu/nl/ons-hoogspanningsnet/onshore-projecten-nederland/dordrecht-merwedehaven-alblasserdam/

Op grond van artikel 1.3.1, tweede lid, Bro wordt nog geen mogelijkheid geboden tot het indienen van zienswijzen. Evenmin wordt aan een onafhankelijke instantie de mogelijkheid geboden advies over dit voornemen uit te brengen. De procedure is op dit moment nog niet zover gereed dat stukken ter inzage kunnen worden gelegd en dat zienswijzen kunnen worden ingediend.

Gestreefd wordt dit binnen twee maanden te laten plaatsvinden. De stukken zullen dan ter inzage worden gelegd en advies zal worden ingewonnen bij de relevante overlegpartners die de gemeente gebruikelijk raadpleegt in het kader van de voorbereiding van ruimtelijke plannen (ex artikel 3.1.1. Bro). De bekendmaking zal worden gepubliceerd in de Staatscourant en op de gemeentepagina van het Papendrechts Nieuwsblad en op www.papendrecht.nl..

Naar boven