Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan Torenpad-West, bouwen van 100 woningen te Boskoop

Logo Alphen aan den Rijn

Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat op 6 maart 2018 het ontwerpbestemmingsplan Torenpad-West is vastgesteld. Tevens is een ontwerpbeeldkwaliteitsplan vastgesteld.

Wat houdt het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan in?

Het bestemmingsplan ziet op het mogelijk maken van de bouw van maximaal 100 woningen met voorzieningen. In het beeldkwaliteitsplan wordt de gewenste beeldkwaliteit beschreven en de te hanteren welstandscriteria voor de woningen en overige voorzieningen (zoals bruggen, erfscheidingen etc). Het gaat hierbij om de beoogde ruimtelijke kwaliteit en architectuur van de bebouwing en de inrichting van de openbare ruimte. Het beeldkwaliteitsplan zal gaan gelden als aanvulling op de welstandsnota.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied betreft de locatie Boskoop, kadastraal bekend gemeente Boskoop, sectie A nummers 3679, 5781, 5343, 5518, 5549, 1749, 3254 (ged.), 4709, 5271, 5339, 4668, 4669, 5550 (ged.). en 5340.

Wanneer en waar kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen (o.a. ontwerpbeeldkwaliteitsplan), met identificatienummer NL.IMRO.0484.BKtorenpadwest-ON01 van 22 maart tot en met 2 mei 2018, gedurende zes weken, inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis. U kunt het ontwerpbestemmingsplan met stukken ook digitaal inzien op via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u reageren

Gedurende voornoemde termijn van tervisielegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan en op het ontwerpbeeldkwaliteitsplan. De schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw J.E. Teunissen op telefoonnummer 140172.

In uw schriftelijke reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven dat het om het genoemde ontwerpbestemmingsplan c.q. ontwerpbeeldkwaliteitsplan gaat. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Procedure

Als u een schriftelijke of mondelinge zienswijze hebt gegeven, ontvangt u een nota waarin alle ingekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. De reacties worden verwerkt in het definitieve bestemmingsplan. Na vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad kunt u beroep instellen bij de Raad van State. Hoe en wanneer, wordt later bekend gemaakt. Tegen het besluit van de gemeenteraad van tot vaststelling van het beeldkwaliteitsplan kan op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht géén bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 21 maart 2018

Naar boven