Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Oude Rijksweg 64/66 Breskens, gemeente Sluis'

Logo Sluis

Burgemeester en wethouders van Sluis maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraaad in zijn vergadering van 21 december 2017 het bestemmingsplan Oude Rijksweg 64/66 Breskens gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in de juridisch planologische regeling van het perceel Oude Rijksweg 64 en 66 te Breskens. Het plan is gericht op het planologisch mogelijk maken van de bouw van één extra woning in ruil voor sloop bedrijfsgebouwen en uitbreiding bouwvlak op de percelen plaatselijk bekend Oude Rijksweg 64 en 66 te Breskens.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • artikel 18.2 Bouwregels onder 18.2.1 Toelaatbare bebouwing a. op de gronden mag uitsluitend vrijstaan worden gebouwd wijzigen in a. op de gronden mag uitsluitend vrijstaand één hoofdgebouw (maximaal één woning) worden gebouwd;

  • in artikel 5.3.1 voorwaardelijke bestemming wordt bewoond gewijzigd in gebouwd.

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg met ingang van 11 januari 2018 voor een periode van zes weken. De stukken zijn ook in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1714.bpouderijksweg6466-VG01). Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken via tel. 140117.

Vanaf 12 januari 2018, gedurende zes weken, kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Oude Rijksweg hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in stellen;

  • belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die ambtshalve bij de vaststelling zijn aangebracht.

Het beroep moet worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening aanvragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Het college van burgemeester en wethouders van Sluis brengen tevens ter kennis dat zij op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, voornemens zijn om bij het besluit tot vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins verzekerd zijn.

Oostburg, 10 januari 2018.

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS,

De secretaris, De burgemeester,

S.I. de Kievit-Minnaert mr. M.M.D. Vermue

Naar boven