Vastgesteld bestemmingsplan begraafplaats Ceintuurbaan 18a en aanwijzingsbesluit bijzondere begraafplaats

Logo Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 22 maart tot en met donderdag 3 mei 2018 voor een ieder ter inzage ligt het bij raadsbesluit van 7 maart 2018 vastgestelde

- bestemmingsplan “Begraafplaats Ceintuurbaan 18a”;

- aanwijzingsbesluit bijzondere begraafplaats (art. 40 Wlb).

 

Inhoud

Op verzoek van de RK Parochie Heilige Lebuïnus is een bestemmingsplan voorbereid voor het kadastraal perceel B 18409, aan de Ceintuurbaan 18a in Deventer, om de betreffende gronden in te kunnen richten en te kunnen gebruiken als urnenbegraafplaats met parkachtige inrichting. Op deze wijze kan de begraafplaats met bijna 100 nieuwe urnenplaatsen tegemoet komen aan de toegenomen behoefte. Voorafgaand hieraan zijn de betreffende gronden reeds verkocht aan de RK Parochie en is een deel van het aanwezige groen verwijderd.

De gronden in het plangebied zijn in het geldende bestemmingsplan bestemd als ‘Groen’. Binnen deze bestemming is het gebruik als begraafplaats niet toegestaan. Om deze functie mogelijk te maken is een herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk. Voorliggend bestemmingsplan voorziet hierin.

Daarnaast is een Aanwijzingsbesluit van de gemeenteraad nodig, omdat in artikel 40 van de Wet op de lijkbezorging is bepaald dat voor het aanleggen of uitbreiden van een bijzondere begraafplaats slechts grond mag worden gebruikt die daartoe door de gemeenteraad is aangewezen. Geconstateerd is dat de beoogde inrichting voldoet aan de eisen die de Wet stelt.

 

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P350-VG01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P350-/NL.IMRO.0150.P350-VG01/

 

Het bestemmingsplan en het aanwijzingsbesluit kunt ook u inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het bestemmingsplan en het aanwijzingsbesluit inzien tijdens de openingstijden bij :

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

 

 

Reageren

Bestemmingsplan:

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Begraafplaats Ceintuurbaan 18a’ ligt van donderdag 22 maart tot en met donderdag 3 mei 2018 ter inzage.

 

Vanaf vrijdag 23 maart tot en met donderdag 3 mei 2018 kan beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

 

Aanwijzingsbesluit

Het vastgestelde aanwijzingsbesluit bijzondere begraafplaats ‘Begraafplaats Ceintuurbaan 18a’ ligt van donderdag 22 maart tot en met donderdag 3 mei 2018 ter inzage. Op grond van artikel 6:13 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 42 van de Wet op de Lijkbezorging, kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag van verzending van het besluit, een beroepschrift indienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en tenminste te bevatten: uw naam, adres, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Indien een beroepschrift is ingediend kan –indien onverwijlde spoed dat vereist- tegen betaling van griffierechten een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zwolle, Sector Bestuursrecht, Postbus 10067, 80000GB Zwolle.

Naar boven