Verlening uitgebreide omgevingsvergunning Benedeneind ZZ 349 te Benschop (judiciële lus).

Logo Lopik

Het college van burgemeester en wethouders van Lopik heeft op 23 januari 2018 besloten, de uitgebreide omgevingsvergunning voor het perceel Benedeneind ZZ 349 te Benschop, opnieuw te verlenen. De aanvraag uitgebreide omgevingsvergunning (s12.02366) voorziet in de bouw van één bedrijfsruimte en kantoor ter vervanging van diverse bijgebouwen op dit perceel.

 

Judiciële lus

Het besluit volgt op de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (nummer: 201509296/1/A1) van 12 april 2017 inzake ons eerdere besluit van 20 juni 2014. De Afdeling heeft ons college van burgemeester en wethouders in haar uitspraak opgedragen om met inachtneming van de overwegingen van de Afdeling, op grond van artikel 8:113 tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), een nieuw besluit te nemen. Dit betekent dat de Afdeling de zogeheten “judiciële lus” heeft toegepast.

 

Aanvulling motivering

Conform het verzoek van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, d.d. 12 april 2017, heeft het college van burgemeester en wethouders een nieuw besluit genomen nadat de motivering van het besluit is aangevuld, door in de ruimtelijke onderbouwing (d.d. 15 januari 2018) specifiek in te gaan op de inpasbaarheid van de aanvraag uitgebreide omgevingsvergunning in het provinciaal ruimtelijk beleid (Provinciaal Ruimtelijk Verordening 2013 (herijking 2016)).

 

Ter inzage

Het besluit, de bijbehorende ruimtelijke onderbouwing en de overige bijbehorende stukken liggen van21 maart 2018 t/m 1 mei 2018 voor eenieder ter inzage op werkdagen van 09:00 uur tot 12:00 uur, bij de Afdeling Strategie, Ontwikkeling en Beheer. Ook buiten de openingstijden kan het besluit worden ingezien. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Daarnaast zijn de ter inzage gelegde stukken raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op deze website onder “Inwoners”, “”Bouwen, wonen” en vervolgens onder ”Uitgebreide omgevingsvergunningen” en “Omgevingsvergunningen/verleend”.

Tijdens de bovengenoemde termijn van zes weken kunnen belanghebbenden tegen dit nieuwe besluit en de aanvullende motivering, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het besluit van het college en burgemeester en wethouders treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend.

 

Naar boven