Bekendmaking lijst categorieën van gevallen (Wabo) en Bekendmaking delegatiebesluit (Wro)

Logo Epe

 

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend.

In de vergadering van 8 maart 2018 heeft de gemeenteraad besloten de bij besluit d.d. 2 april 2015 vastgestelde lijst van categorieën van gevallen bij ruimtelijke projecten waarvoor geen Verklaring van geen bedenking van de gemeenteraad nodig is aan te vullen met (bouw) projecten voor de uitbreiding van niet grondgebonden landbouwbedrijven die binnen het bouwvlak willen uitbreiden, met een maximale bruto vloeroppervlakte van 1.500 m2 conform NEN 2580.

In de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht is bepaald dat als een aanvraag om een omgevingsvergunning in strijd is met het bestemmingsplan, het college van burgemeester en wethouders daaraan alleen medewerking kan verlenen als de gemeenteraad een zogenaamde ‘Verklaring van geen bedenkingen’ heeft afgegeven.

De gemeenteraad kan hiervan afzien door een lijst van categorieën van gevallen aan te wijzen. Als een aanvraag om een omgevingsvergunning binnen de reikwijdte van deze lijst valt, hoeft er door het college van burgemeester en wethouders géén ‘Verklaring van geen bedenkingen’ bij de gemeenteraad te worden aangevraagd.

In zijn vergadering van 2 april 2015 heeft de gemeenteraad besloten in een aantal gevallen van het recht om een dergelijke verklaring af te geven, af te zien en ten behoeve daarvan een lijst met categorieën van gevallen aan te wijzen. Voor projecten die in de lijst genoemd staan, heeft het college van burgemeester en wethouders dus geen toestemming van de gemeenteraad nodig. Deze lijst is gepubliceerd op 2 juni 2015 en in werking getreden op 3 juni 2015.

Het besluit van 8 maart 2018 treedt in werking op de dag nadat het besluit is bekendgemaakt. De lijst categorieën van gevallen (Wabo) is in te zien via www.epe.nl onder Bekendmakingen – Planologie, bouwen en wonen. Vervolgens klikt u op de link naar deze bekendmaking, hier vindt u de lijst als bijlage.

Epe, 21 maart 2018

 

Naar boven